1973 Steun lokale horeca!

Eindelijk mogen de musea weer open. Dat is een hele opluchting. Gezellig naar het Waterlands Speeltorenmuseum in Monnickendam bijvoorbeeld. Daar is veel te beleven en als je graag wil kun je er ook vrijwilliger worden. Dat is een goed alternatief voor de horeca. Gezellig met z’n vieren een biertje drinken zit er nog niet in en je moet toch ergens beginnen.

Je mag nu weer met vier mensen op straat en thuis weer drie in plaats van twee mensen ontvangen. Het hoeft allemaal niet hè, dat je niet denkt dat je elke dag drie mensen over de vloer moet hebben. Ik moet er niet aan denken. Ik leef toch al bijna in lockdown onder normale omstandigheden. Ik doe de boodschappen, ga naar de garage, breng onze dochter naar tekenles, vergeet mijn museumkaart te gebruiken en dat is het dan wel. Ik lees graag en ik kijk een beetje naar The Crown. Als je The Crown volgt dan heb je voor maanden genoeg intrige in huis, wat een heerlijke serie is dat en je ziet nog eens wat van de wereld: Parijs – Dakar, Schotland, Londen natuurlijk, waar we vorig jaar heen zouden gaan, maar wat in Het Kanaal is gevallen.

Overigens zag ik onlangs bij Max onze meest geliefde 89-jarige schrijver beweren dat hij zijn verjaardag had gevierd door de gasten per twee tegelijk uit te nodigen. Niemand ging daar op in helaas, maar dat mag natuurlijk ook niet. Twee per dag, Jan! Wij hebben in mei nog wel zo’n estafette-verjaardag gevierd. Iedereen kwam in groepjes van drie en elk half uur werd er een afgelost. Het duurde wel lang, maar het was ook ontspannend: je hoefde maar weinig in te schenken en kon de hele dag een beetje zitten lullen. Ook een aanrader wanneer de lockdown weer omhoog gaat, maar dan toch niet vaker dan een keer per jaar. Het moet wel een verjaardagsfeestje blijven. Wat zullen we doen om de verlichting aan maatregelen te vieren? Niet teveel hoop ik, maar toch wel iets te eten bestellen? Steun de lokale horeca, of ik stuur onze monnik achter je aan!

Ate Vegter, 19 november 2020

www.atevegter.wordpress.com/973

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s