1975 Kerst 2020

Het is maar goed dat de RIVM niet in de politiek zit. Zes mensen! Hoe verzinnen ze het. Kijk, als je nu twee of drie mensen mag uitnodigen, dat is tenminste duidelijk. Wij nodigen meestal maar twee mensen uit en dan ook nog vaak dezelfde, dus dat gaat prima, maar zes mensen? Waar haal je die vandaan?

Nou ja, in mijn schoonfamilie zou het eerlijk gezegd wel precies passen, wel een beetje afhankelijk van waar we dan gaan eten maar in principe moet dat lukken, maar míjn familie is net even te groot en daar krijg je dan toch jarenlang gezeur over als je dat niet zorgvuldig organiseert. Kijk, daar denkt de RIVM niet over na, nou ja, misschien wel, maar ze zeggen er niks over, over de psychologische schade die dat in de wat grotere families kan aanrichten. 

Ik had het er laatst met mijn broer over maar die vond het allemaal geen probleem. ‘Ja, maar wie nodig je dan niet uit,’ vroeg ik, ‘wie moet er dan thuisblijven?’ ‘Jij,’ zei hij zonder aarzeling. ‘Ik? Waarom ik?’ ’Jij kan heel goed met je schoonfamilie en we organiseren het gewoon op dezelfde dag en dan doen we net of jij moet kiezen en dat voelt allemaal heel natuurlijk aan.’ 

Ik wist dat mijn broer geniale trekjes had maar dat hij zulke Einstein-achtige constructies kon bedenken, dat had ik niet gedacht. ‘Oké,’ zei ik gelaten, ‘dat moet dan maar, maar ik heb het gevoel dat er toch nog een betere oplossing is en bovendien, de RIVM is de politiek niet, misschien tovert Rutte nog iets christelijks uit zijn hoge hoed.’ ‘Ja, dat zou het beste zijn,’ zei hij, ‘maar het allerbeste is natuurlijk dat de horeca weer opengaat, misschien nog in beperkte zin, maar wel zo dat je met kerst weer echt uit eten kunt gaan, want al dat thuis bestellen ben ik ook wel een beetje zat, al steun ik lokale horeca van harte.’ ‘Ja, dat zou mooi zijn. Dan doen we twee tafeltjes van vijf. Doe je nog elke dag de wijntest?’ vroeg ik, want ik hoorde dat hij een slokje nam.

Ate Vegter, 21 november 2020

vader en zoon:

www.atevegter.wordpress.com/975

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s