1981 Gelijkmoedig

Mijn broer heeft weer eens wat. Of ik niet eens kan schrijven over Corona, of Covid, zoals hij het noemt, want hij woont in Canada. Hij formuleert het nogal precies: ‘Schrijf eens over de dingen die je kunnen helpen om overeind te blijven tijdens Covid,’ en geeft daarbij gelijk een paar voorbeelden: ‘Goede contacten met familie, hobbies, when you like your car, bezig blijven enz. Dat zou ook goed passen in het Dagblad Waterland.’

Nou, vooruit dan maar, zo moeilijk is dat niet en ik wil hem ook niet teleurstellen en wellicht hebben de lezers er nog iets aan. Wat zou kunnen helpen? Wat altijd helpt en zeker in extreme situaties is het hoofd koel houden en de voeten warm. Zorg voor enig comfort, maak je niet al te druk en wind je niet overal over op. Doe rustig aan en hou je vooral goed aan alle regels. Denk je dat een strenge lockdown zal helpen? Doe dan alsof je zelf in een strenge lockdown zit. Natuurlijk helpt dat! Ben je mal! Elke positieve bijdrage helpt. Ik zit hier ook dagenlang in m’n eentje. De cijfers dalen, maar nog niet scherp genoeg, omdat we gewoon niet streng genoeg zijn voor onszelf. Ik kan niet geloven dat ik dat mezelf hoor zeggen. Ik ben van nature een rebel en hou helemaal niet van regels en een mondkapje dragen vind ik benauwd en vervelend, maar ik doe het toch, want ik ben ook braaf en heb geen zin in gezeur en ziekte. 

Voor de talloze mensen die in hun bedrijf of hun baan getroffen zijn, ik zou ze het liefst troosten en omhelzen en knuffelen en kietelen, maar dat is nou net wat even niet kan. Ik vind het verschrikkelijk dat zovelen van het ene op het andere moment hun inkomen kwijt zijn of op straat staan. We zullen echt ons best doen om wat vaker eten te bestellen en we hopen op een voorspoedig herstel, maar vooral ook dat we elkaar over oorzaken en maatregelen niet de tent uitvechten, maar dat we naast elkaar staan en de tijd gelijkmoedig verdragen. Samen.

Ate Vegter, 26 november 2020

Wanneer zijn de verkiezingen:

www.atevegter.wordpress.com/980

Advertentie

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s