1985 Mick Jagger, maar dan anders

Mijn broer heeft weer wat. Als dat zo doorgaat hoef ik niks meer te verzinnen en alleen nog maar het stukje te schrijven. Het paradijs komt steeds dichterbij. Hij stuurt mij een artikel uit de Canadian Daily Mail over de filmcarrière van Mick Jagger. De wát?! Ja precies, de filmcarrière van Mick.

Jagger heeft in zo’n 12 films geacteerd, waaronder The man from Elysian Fields, Enigma, My best friend, Bent, Ned Kelly en zijn eerste film Perfomance. Tim Robey is in het artikel vrij mild over Jagger en schrijft over The man from Elysian Fields: there are reasons it’s forgotten, maar heel lief, hij noemt die redenen niet. Wel schrijft hij dat Jagger misschien niet een groot filmster was, maar dat hij al die films wel iets extra’s heeft gegeven.

Mick Jagger zegt zelf over zijn filmcarrière: It’s not my main business, wat ik erg grappig vind, omdat ik zie hoe hij dat zegt. Wel speelt de schrijver van het artikel nog even met de gedachte hoe het was gegaan als Jagger niet had gezongen, maar alleen film had gedaan. Iemand met meer charisma in zijn pink dan de meeste van ons in hun hele lichaam blijft toch onweerstaanbaar en zo is het maar net.

In de film Perfomance (1970) zingt Jagger ook, het nummer Memo from Turner, wat op single is uitgebracht en laat ik dat singletje hier nu nog hebben liggen in mijn schoenendoos met plaatjes uit de jaren 60 en 70! Het is een wat lijzig nummer en je mist de opwinding, maar Mick staat wel heel stoer op het hoesje en je gooit sowieso niks van hem weg. Een paar jaar geleden heb ik in een late nacht de film ook nog gezien, maar daar kan ik niets meer over vertellen dan dat hij een zwart pak droeg wat hem goed stond. In de tweede film, de western Ned Kelly, had Mick een baard en reed hij ongemakkelijk paard. Daar kun je je van alles bij voorstellen, maar doe dat maar niet.
Ate Vegter, 30 november 2020

De week van de Matteüs van Ria:
www.atevegter.wordpress.com/985

Advertentie

3 Comments

  1. Ja, als ik niks meer op moet sturen, kun je dat even laten weten…, maar ik dacht dat je dit artikel wel leuk zou vinden, en dat blijkt.
    Fijn hoor, dat je er een mooi verhaaltje van maakt. And as always: you are welcome! ❤️

    Geliked door 1 persoon

  2. Nee, in tegendeel, ik vind het juist leuk. En ik zal er ook over schrijven als het zo uitkomt, maar misschien niet altijd. Koen had de film Performance ook gezien en ik herinnerde mij Mick Jagger met baard nog goed. Een leuk artikel met wel veel moeilijke woorden.
    Dank voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s