1994 Even tussendoor

De tuin is in volmaakte rust
De tuinman heeft het gras gekust
Hij is nu lekker uitgeklust
En zit als Boeddha uitgerust
Op tafel

Het is zo’n dag tussen andere dagen. Ik hou daar wel van. Sinterklaas is voorbij en de kerst is nog ver weg. Het is een dag om van stemming te veranderen. We hebben de gedichten opgeborgen en het sinterklaaspapier ligt bij het oud papier en straks gaan we de kerstboom optuigen. Een dag van transformatie.

Het is ook zondag. Dat is altijd een bijzondere dag, van oudsher al, toen ik nog naar de kerk ging. Eerst op radio Veronica luisteren naar Frans Nienhuis met Men vraagt en wij draaien en dan op de fiets naar de kerk. Een uur luisteren en stilzitten en zingen. Psalm 33 is nog steeds mijn favoriete psalm: Zingt vrolijk! Dat is een van de weinige plekken, waar het woord vrolijk in de bijbel staat. Verder natuurlijk in Prediker: Drink je wijn met een vrolijk hart en geniet het leven met de vrouw die je liefhebt, voordat de kwade dagen komen en de jaren waarvan je zegt, ik heb daarin geen behagen.

Zo mooi is het om in het volle leven te staan, tussen Sinterklaas, die de meeste aardappels toch wel op heeft en het kind in de kribbe, dat nog maar net komt kijken met zijn bruine ogen. Zo samen met de Boeddha over de tuin uitkijken naar de katten, ik bedoel de poezen, of ze er al weer aankomen, om geaaid te worden of om brokjes te krijgen of iets uit een blikje, want ook voor hen is het een feestmaand.

Laat je niet ontmoedigen door de tijd en haar moeite. Leef met plezier, kook met plezier, waar heb ik dat eerder gehoord?

Fijne dag!

Ate Vegter, 6 december 2020

Piep maakt een stad:
www.atevegter.wordpress.com/994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s