1995 We doen ons best

Ik ben weer eens begonnen met afvallen. Ik deed het wel zo’n beetje tussendoor maar onder het eten en ’s avonds hield ik er toch te weinig rekening mee. De cijfers liepen maar op. Ik geloof dat ik nu rond de 106 zit en dat weet ik zeker. Al mijn goede voornemens, die ik het hele jaar door heb, leidden tot niets, integendeel, ze leiden tot veel. Woensdag heb ik bedacht dat het genoeg is. Donderdag heb ik een afspraak gemaakt met de gewichtsconsulente van Fitstudio Waterland. Vrijdag ben ik er om 11 uur geweest.

Het is een leuk gesprek. Ik moet op de weegschaal staan en dat schrijft ze dan op en ze schrijft ook op wat ik allemaal vertel over mijn eten en mijn rigoureuze plannen, want ik ben altijd een beetje alles of niks, want de rest is onzin. Op dit moment zit ik zo dicht bij alles dat ik echt op weg moet naar niks. Een mooie afdaling naar de tachtig heb ik in mijn hoofd. Dat lijkt onmogelijk en dat is het ook, maar dat geeft niet.

Kijk, ooit woog ik 74, maar toen rookte ik nog. Toen ben ik in de loop der jaren drie keer gestopt en elke keer kwam er tien kilo mij bij – reken maar uit. Ik zeg niet dat het nu wel gaat lukken, maar ik ga wel aan de slag en dan zien we wel waar het schip strandt. Ik zal er in ieder geval niet van aankomen, hoop ik.

Goed. Marina, de gewichtsconsulente die ik geen diëtiste mag noemen, komt uit Rusland en heeft een hele duidelijke strategie: ik moet het zelf doen. Ik vraag me af waarom ik dan toch met haar in zee ga, maar zij helpt mij het zelf te doen en anders heeft ze nog wel een Russische stok achter de deur. Die keiharde, internationale aanpak, daar hou ik van. Ik ben altijd meer een globale generalist geweest dan lokale specialist. Ik wil nog even snel een foto van Marina maken voor bij dit stukje, maar ze wil niet op de foto voordat ik minimaal vijf procent ben afgevallen. Ja, een keiharde aanpak, daar hou ik van.

Ate Vegter, 7 december 2020

Zondaars in Spijkerbroek:
www.atevegter.wordpress.com/995

2 Comments

  1. Ja dit voornemen heb ik ook al een hele tijd, zeker nu ik ruim de 100kg ben gepasseerd. Volgens de weegschaal afgelopen donderdagochtend van mijn lief, 102,8kg om precies te zien. Ook mijn streven is weer om op een ochtend de 80kg aan te kunnen tikken. Ook ik ben iemand van alles of niets. Wetende dat het niet goed is, is het wel stimulerend om snel 10kg kwijt te raken door heel veel water te gaan drinken. Met het advies om te gaan sporten, denk ik eraan om dit te gaan combineren met een zwemmarathon. Succes, als je wilt zal ik mijn scores aan je doorgeven waardoor we een klein WW groepje kunnen vormen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s