1997 Een andere Volvo

Soms moet je het gewoon toegeven. Ik weet het niet. Wat zal ik doen? Ruim acht jaar heb ik met veel plezier in een rode Volvo 240 gereden en ik mis hem behoorlijk. Ik rij nu een paar maanden in een prachtige XC70. Hij rijdt prima, is lekker snel en comfortabel en luxe, al moet ik juist daar nogal aan wennen. Dat eenvoudige, dat primitieve beviel mij eigenlijk heel goed en zit stof niet veel lekkerder dan leer? Ik vind van wel, maar nu is het te laat.

Bleef het daar nou maar bij, dan was het allemaal niet zo erg. Ik wilde graag iets anders en nu heb ik iets anders en dat is prima. Zo’n automaat is even wennen, maar het is ook leuk om te wennen aan iets anders en dat is ook goed voor je hersencellen, zegt Douwe Draaisma, daarom gaat het leven ook sneller naarmate je ouder wordt, zegt hij, omdat er te weinig nieuwe situaties zijn. Dus voor mijn levensgevoel is het allemaal prima, maar wat dan weer wat minder is, is dat je als mens en auto zo aan elkaar moet wennen, De positie van het stuur en de stoel, dat blijf even puzzelen voordat je goed zit en dan brandt er opeens een lampje of is er iets met de koplampen. En waarom zit de accu achterin? Wat is dat voor nieuwlichterij? 

Ik ben blij dat ik geen geld heb voor een echt nieuwe auto, want ik zou helemaal gek worden van alle nieuwe gadgets. Dat zijn allemaal zaken waar je je hoofd niet voor wil gebruiken en nu kijk ik stiekem toch weer naar een oude 240. Ik heb al een paar mooie gezien. Ja ik weet het, het zijn allemaal luxeproblemen, maar het mag ook wel eens over gewone dingen gaan, want ik denk dat er genoeg mensen zijn die ook een andere auto hebben gekocht waar ze spijt van hebben. Spijt heb ik niet. Ik kan hem nog niet echt mijn auto noemen, maar ik denk wel dat ik hem houd. Hij rijdt heerlijk en mijn oude Volvo heeft al een heel gelukkige nieuwe eigenaar gevonden.

Ate Vegter, 9 december 2020

Piep gaat volleyballen:
www.atevegter.wordpress.com/997

Advertentie

4 Comments

  1. Ik heb met mijn 1997 Volvo 940 verkocht, met pijn in ‘t hart. Van alles aan laten doen, maar wanneer je niet technisch bent is het elk jaar weer raak met hoge garage rekeningen. Ik ga nu een nieuwe leaseauto ook privé rijden, maar ben eigenlijk helemaal niet blij met de C4 Grand Tourer. Er zitten allemaal gadgets en waarschuwingssystemen in die ik helemaal niet wil. Lane department, verkeersborden herkenning, rijtijd waarschuwing: wat een onzin! Natuurlijk een leuke auto voor mijn drie zonen achterin, de 940 is dan toch ook niet erg ruim achterin voor Hollandse jongens, maar ik vind het eerlijk gezegd maar een beetje zielige auto’s tegenwoordig. Behalve de 190 pk Mini waar ik nu in rijd. Een onzin auto, maar gemaakt puur voor de fun.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s