1998 Top 2000

De stemweek van de Top 2000 is afgelopen en weer ben ik vergeten te stemmen. Ik denk er wel aan, maar dat helpt niet genoeg om tot daden te komen en even in mijn geheugen te grasduinen tussen al die heerlijke nummers. En nu is het te laat. Er is nieuws. Meestal wordt er niet al te geheimzinnig over gedaan, maar de top-10 wordt vaak even geheimgehouden. Dat is niet erg wat die is toch bijna altijd hetzelfde, maar nu barst het nieuws uit zijn voegen. Een kabinetscrisis zou amper hoger scoren qua nieuwswaarde. Na de fall van Thierry nu de rise van Danny: Er is een nieuwe nummer één. Danny Vera heeft het hem gelapt. De nieuwe binnenkomer van vorig jaar komt van 4 met stip op 1! Ach ja, zo zeiden ze dat vroeger. 

Dit is nieuws wat iedereen aangrijpt. Juist in deze tijden van malheur is het zo heerlijk om individueel goed nieuws te horen en direct mee te leven. Het is een prachtig nummer ook, dat ‘Roller Coaster’, wat hij onder alle omstandigheden zo mooi ingetogen kan zingen en wat zo prachtig ontluikt en tot grote hoogten stijgt wanneer hij over de magnolia’s zingt. Juist die magnolia’s en de manier waarop hij dat zingt maken het een fenomenaal nummer wat je langzaam maar zeker bij de strot grijpt.

Daarnaast is het ook een prachtig verhaal van deze Danny, die al jaren zonder veel succes aan de weg timmert en daar ook gemakkelijk over vertelt, hoe graag hij steeds op televisie wil en hoe vaak hij geweigerd wordt en hoe een paar jaar geleden ene Johan Derksen, muziekkenner bij uitstek, hem een podium geeft en de rest is geschiedenis.

Van de week vertelde hij dit verhaal opnieuw bij Beau en er is niemand op de Nederlandse televisie die na Sonja zo goed kan luisteren als Beau van Erven Dorens en onmiddellijk zijn wij in tranen en kan alleen het liedje van Danny zelf ons nog troosten. Een heerlijk nummer en een terechte nummer 1, al zou ik zelf kiezen voor ‘Heaven’ van de Rolling Stones.

Ate Vegter, 10 december 2020

nog een stukje:
www.atevegter.wordpress.com/998

Advertentie

1 Comment

  1. Mooi deze man op 1, prachtig lied! Hoewel ik Queen waardeer zeker leuk om eens anders het jaar af te sluiten! Man en ik doen dat altijd dansend 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s