2008 Doe normaal Koop lokaal

Ik fiets toch nog maar even een stukje. Het wordt al bijna donker, maar ik heb verlichting en elektrisch aangedreven trapondersteuning. De batterij komt vers van de oplader dus ik krijg hem echt niet leeg vandaag. Ik rij naar de Grote Kerk, dan de grote weg onderdoor door de Monnickenmeer naar de Hoeve Meerzicht. Het zicht wordt al wat minder, maar als ik nu twee keer rechtsaf ga fiets ik alweer naar huis. Bij de Esso links, langs het huis Hoop doet Leven, het is nog te koop, en dan terug onder de weg door en via het Noordeinde de stad in. Hier fiets je gauw te hard en ik zet de ondersteuning wat lager. Bij de Speeltoren ga ik rechtsaf en ik stop bij de Nimo. 

De winkel is dicht, maar de deur is open en achter heel veel werk zie ik Hanneke de volgende bestelling klaarmaken. We maken een praatje en ze verontschuldigt zich voor de troep, maar de bende is een paar dozen en een stapel kratten met tijdschriften, die nog wel elke week gebracht worden, maar natuurlijk amper verkocht. De krantenlevering is al stopgezet. Het geeft een goed beeld van de chaos en de enorme hoeveelheid werk die middenstanders hebben aan een eenvoudige sluiting. Gelukkig kun je wel alles online bestellen via https://libris.nl/nimoboek/winkels en je kan ook even bellen met Hanneke 0299-653582. Voor al uw staatsloten en doe er een tijdschriftje bij als je dan toch een boek of een agenda bestelt. 

Ik rij door naar huis en kom langs de prachtige winkel van De Jong, waar je ook nog gewoon terecht kunt met al je doe-het-zelfbestellingen. Je belt Cor 0299-651483 of je stuurt een mailtje naar info@dejongdhz.nl en dan kun je het ophalen of het wordt bezorgd waar je bij staat. Denk aan verf, beits en latex van o.a. Sikkens, Flexa, CetaBever kunnen voor je gemengd worden, haardhout staat er volop, verlengsnoeren, batterijen en overige materialen zijn voorradig, zaagwerk kan doorgegeven worden en op maat gemaakt, besparende ledlampen van Philips, Osram en Calex zijn net weer binnen gekomen etc. Je bent welkom. Ze zijn er voor je. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het voor de klusser bij De Jong en voor de lezer bij de Nimo. Niemand hoeft zich met de kerstdagen nog te vervelen.

Ik ga niet alle restaurants opnoemen, maar je begrijpt wel dat je op minstens één van de drie kerstdagen je eten lekker thuis laat bezorgen. Deze lokale promotie geldt in casu pars pro toto quo voor heel Nederland en daarbuiten. Een wereldboodschap in de kersttijd, waar zoals als altijd ook hier een ster de weg wijst. Fijne dag. Fijne dagen. Geniet van wat er is.

Ate Vegter, 20 december 2020

Moeder met hoed:
www.atevegter.wordpress.com/8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s