2010 De doden van 2020

Het jaar is nog niet helemaal afgelopen, maar zo tegen de kerstdagen is het tijd om terug te blikken. Wie zijn ons ontvallen in het afgelopen jaar? Wie zijn er vertrokken naar de eeuwige jachtvelden? Wie hebben het bijltje erbij neergegooid en het tijdelijke verwisseld voor het eeuwige? Ik noem de leukste, meneer Aart bijvoorbeeld, die wij ook kennen als Aart Staartjes en die zo ongelukkig in het verkeer om het leven kwam, die jarenlang Sinterklaas, ja straks, onthaalde en die heel goed de boze volwassene kon spelen omdat hij zoveel van kinderen hield, in tegenstelling tot Annie M.G. Schmidt, die de pest had aan kinderen.

Dan een paar voetballers, Rob Rensebrink, Barry Hulshof, Eddy Pieters Graafland, Pim Doesburg, Harry van Raaij, Maradonna, Frank Kramer en Paolo Rossi, waarvan Eddy en Barry voor mij het meest tot de oude verbeelding spreken. Veel muzikanten en zangers dit jaar: Caroline Kaart, Peter Green, Trini Lopez, Eddie van Halen, Liselore Gerritsen, Bill Withers, Vera Lynn, Bob Fosko, Jaap Dekker, Louis van Dijk, Little Richard, Kenny Rogers, Liesbeth List, die kun je allemaal nog wel draaien als je dat zou willen. Dan de dichters en schrijvers, lieve Maarten Biesheuvel natuurlijk, die zo’n prachtig huis heeft nagelaten, ga die nou toch eens lezen, Hans Verhagen, John le Carré en boekenman Martin Ros.

De acteurs van film en theater Olivia di Haviland, Max von Sydow, Sean Connery, Michel Piccoli en Corrie van Gorp. En verder Jan des Bouvries, Ennio Morricone, Jos van Kemenade, Albert Uderzo, Arnold Heertje, Dirk van den Broek, Tineke Verburg en Aad van den Heuvel, Ursul de geer en Valérie Giscard d’Estaing en ten slotte, ik noemde hem al even Bram van der Vlugt die wij zo goed kennen in zijn rol van de onsterfelijke Sinterklaas. In hem eren wij alle coronadoden van dit jaar. Misschien dat dat ons kan steunen en bemoedigen in deze moeilijke tijden, dat wie er ook het loodje legt, híj altijd zal blijven voortbestaan. Fijne dag. Fijne dagen.

Ate Vegter, 22 december 2020

De Tarzanbocht met Max Verstappen:
www.atevegter.wordpress.com/10

Advertentie

2 Comments

  1. Ik dacht er vanmiddag nog aan om het eens ergens op te zoeken en nu lees ik het bij jou. Ongelofelijk wat een riedel bekenden weer. Dat ik ze echt allemaal ken, zegt ook wel iets. Ik begin qua leeftijd in de buurt te komen van best een aantal.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s