2018 Tussen kerst en oud en nieuw

Het is altijd hetzelfde, zo aan het eind van het jaar. Als je eerst de kerstdagen maar gehad hebt dan is het een kwestie van rustig uitrollen en dan gaat het jaar vanzelf voorbij. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat toen ik nog werkte de dagen tussen kerst en oud en nieuw een heel eigen kwaliteit hadden. Het was stil op straat. Je zag hier en daar een auto stoppen en uitladen. Soms sneeuwde het en af en toe kwam er bezoek dat je al heel lang niet gezien had.

Dit jaar is dat toch allemaal een beetje anders. Ik werk al twee kersten niet meer dus het hele verhaal van thuis zijn terwijl het stil op straat is ken ik al wat langer en is ook al wat gewoner geworden. Laat iedereen maar lekker aan het werk gaan, dan kan ik ook weer verder. Het is op de een of andere manier minder stil en het sneeuwt al helemaal niet meer. De natuurkundigen hebben uitgevogeld dat dit jaar het warmste jaar is sinds de jaartelling. Dat is ook logisch want we zijn nog steeds aan het opwarmen van de laatste ijstijd en alles zal eerst ontdooien voordat er weer een nieuwe ijstijd begint. Geen paniek en bovendien, wanneer de mens uitsterft zal dat een zegen voor de aarde zijn.

Het wordt ook een bijzondere jaarwisseling vanwege de corona en de lockdown, een tweeling die maar al te vaak samen gezien wordt. Voorzichtig klinken er nu positieve geluiden over het langzaam afnemende aantal besmettingen, maar de schrik zit er nog steeds goed in. Het vaccineren wil hier nog niet echt op gang komen, zo goed hebben we in Nederland de gezondheidszorg met de GGD’s georganiseerd, want dat schijnt de oorzaak van de vertraging te zijn. Die zijn zo zelfstandig dat ze maar moeilijk op één lijn komen.

Goed, als we een beetje op streek zijn voordat Trump aftreedt en als Trump dan ook daadwerkelijk aftreedt, dan kun je toch spreken van een nieuw en hoopvol begin. Dat we daar dan maar op mogen hopen en straks ook weer op vakantie kunnen. Nu nog maar even genieten van de stilte tussen kerst en oud en nieuw, die alleen af en verstoort door een onderbetaalde pakjesbezorger, waarover later meer.

Ate Vegter, 29 december 2020

Lees nog een stukje: Ate en Joukje boven de piano:
www.atevegter.wordpress.com/18

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s