2021 2021 2021 2021 2021 2021

Daar zitten we dan, op de eerste bladzijde van het nieuwe jaar. Hoe is het? Geen kater, hoop ik. Sinds ik gestopt ben met alcohol heb ik nooit meer een kater. En nu is Lief ook gestopt. Tommy is de enige kater die hier nog rondloopt, samen met poes Lilly, waarmee de betrekkingen inmiddels enigszins geneutraliseerd zijn, al is er nog geen sprake van oprechte vriendschap of innige liefde. Ze tolereren elkaar. Hebben een soort niet-aanvalsverdrag, maar er wordt nog wel af en toe uitgedaagd door Lilly en geblazen door Tommy.

Over niet-aanvalsverdragen gesproken. We hebben de kids bijgeschoold in het edele Risk-spel en ik vrees dat voor de komende dagen nu het hek van de dam is, maar misschien laten we het ook wel gewoon staan. Het is heel leuk om hun enthousiasme en gedrevenheid in het spel te zien en we hebben nu wel iets waarin we ze verder kunnen opvoeden en bezighouden. Zodat ze samen iets leuks doen, iets opsteken van aardrijkskunde en inzien dat goed rekenen heel nuttig kan zijn, maar vooral genieten van het samen ergens enthousiast voor zijn, fanatiek mag ik gerust zeggen. We hebben ervan genoten.

Nu aan ons de schone taak op deze schone dag met een schone lei te beginnen. Dat is nog niet zo eenvoudig gezien het feit dat een nieuwe virusmutatie ook voor de kinderen besmettelijk is en misschien toch alle basisscholen dicht moeten. Aan de andere kant kunnen we nu ook beginnen met vaccineren en zal 2021 misschien voelen als heuvel af in plaats van al die bergop-etappes van 2020. Wij staan er in ieder geval negatief in.

Lieve allemaal, ik hoop dat jullie met allen die jullie lief zijn een goed begin maken met dit prachtige nieuwe jaar en dat we over een jaar terugkijken op een dal van diepe duisternis wat we achter ons gelaten hebben en waar we uit geklommen zijn en dat de zon weer opgaat boven een gezondere wereld. En moge de gewone dagen vele zijn, want ik hou erg van gewone dagen en gewone mensen.

Ate Vegter, 1 januari 2021

lees verder: kunstjes in het water:

www.atevegter.wordpress.com/21

4 Comments

  1. Ik wens jou Ate en je gezin vele gelukkige “gewone” dagen toe in 2021. En dat ik weer een jaar lang iedere dag mag genieten van je spitsvondige columns.
    Theo Schaaper

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s