2022 Zwart

Vandaag is dan de eerste van een reeks gewone dagen. Na al die feestdagen en festiviteiten waar je niet heen mocht eindelijk weer een gewone dag in een gewone maand. De eerste van een heel jaar. Wel zitten we nu nog met de goede voornemens waar we in een moment van onoplettendheid ja tegen gezegd hebben en waarvan we nu de gevolgen moeten dragen.

Om te beginnen is Lief gestopt met alcohol. Dat is misschien wel de moeilijkste de komende tijd. Willen jullie haar steunen met water en andere non-alcoholica? Wij hebben de alcoholvrije wijn al jaren in huis want ik ben in 2017 gestopt. Die alcoholvrije wijn is best te hachelen, vooral de vrije bubbels van Vendôme.

Dan zijn we ook gestopt met vlees eten. Ja, dat ging mij eigenlijk iets te snel. Piep vertelde dat zij en Lief geen vlees meer zouden eten en toen vroeg ik of ik mee zou doen en toen zei ze ja voor ik er erg in had. Ik ben geen principiële vegetariër, ik probeer mij er überhaupt met zo weinig mogelijk principes doorheen te slaan, maar geen vlees eten vind ik wel een interessante optie. Ik ben nieuwsgierig hoe dat gaat. Ik heb een hekel aan vleesvervangers en mensen die allerlei onduidelijke rommel kipstuckjes noemen, want dat vind ik bedrog, taalvervuiling en in hoge mate onduidelijk, zet er op wat het is!, maar ik denk wel dat ik een tijdje  zonder vlees kan, met hier en daar een uitzondering wanneer nodig.

Dan ben ik gestopt met koffiemelk en drink ik nu mijn koffie zwart. Dat lijkt een makkelijke, maar je proeft het echt wel. Ik wen moeilijk aan dat soort veranderingen, maar als ik zelf het besluit neem is het te doen. Het past ook in de relatie met mijn voedingsadviseur, waarmee ik aan het afvallen ben. Ik ben nog maar net begonnen en vind het nu nog leuk, ook door de niet-aflatende steun van Lief. 

En wat nog meer? We hebben zoals altijd bij het begin van het nieuwe jaar een voorlopige koopstop, ook online. Dus geen gekke dingen, behalve die paar noodzakelijke spullen die ik voor 1 januari heb uitgezonderd. Verder breidt het Risk-virus zich met name via de kinderen uit naar het Noordeinde, waar we gisteren heerlijk vegetarisch hebben gekaasfonduud. Fijne dag. Sterkte met alles.

Ate Vegter, 2 januari 2021

Lees verder: ruimte suist zacht tussen de bomen (op vakantie met mijn schoonmoeder):

www.atevegter.wordpress.com/22

6 Comments

 1. Veel succes met alle goede voornemens. Zelf ben ik jaren geleden gestopt met de goede voornemens. Niet omdat het geen zin had, maar omdat ik de gebondenheid aan het nieuwe jaar een beetje kunstmatig vond. Als ik ergens in wil veranderen, dan kan dat ook op 19 juni beginnen.
  Daarom dit jaar lekker zonder voornemens (goede of kwade) begonnen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi D.E. puntenapparaat. Lekker degelijk. Keer vergeten uit te zetten toen ik op vakantie ging. Na 4 weken kon ik de kan weggooien. Het apparaat heeft t nog jaren gedaan. Overigens na een tijdje taal je niet meer naar suiker & melk.

  Like

 3. Goede voornemens maak ik niet, heb wel wensen, dat is dit jaar eindelijk een huis vinden en na zoveel jaren tijdelijk op een recreatiepark wonen weer een eigen veilig ‘thuis’ hebben en zichtbaarder worden met mijn werk. Intenties zijn er ook, oa wat geduldiger en rustiger zijn. 😀

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s