2024 Dromen komen en gaan

Ik vroeg Piep wat ze gedroomd had vannacht, want ik had haar horen praten in haar slaap toen ik naar bed ging en haar nog even toestopte: ‘O ja! O ja! Zei ik wat, pappa? Wat zei ik, papa?’ Ik vertelde haar wat ik gehoord had, maar ze kon zich geen droom herinneren. Ze praat wel vaker in haar slaap en soms komen daar achteraf de alleraardigste verhalen uit, maar vandaag wist ze zich tot onze teleurstelling niets te herinneren.

Ik vertelde haar over een droom die ik zelf vroeger regelmatig had. Het was een terugkerende droom over een Spaans kasteel waar ik woonde. Ik woonde in een grote vierkante toren en was daar immens gelukkig. Ik wist vannacht opeens dat dat kasteel in Granada stond, ik had geen idee hoe ik op die informatie kwam, maar toen ik ‘kasteel Granada’ googelde zag ik tot mijn niet geringe verbazing precies het kasteel van mijn dromen. Ik zou er mijn wandelingen zo kunnen uittekenen.

Ik droom ook vaak over mijn vader de laatste tijd, misschien omdat ik wat meer over hem schrijf. Een van de dromen is dat we samen iemand thuisbrengen die bedreigd wordt door iemand anders. Het lukt ons nooit haar helemaal thuis te brengen. Steeds wordt onze missie onderschept door degene die ze uit de weg gaat, waarna ik meestal wakker word.

Hebben jullie ook dat soort herhalende dromen? Ik kan er niet te veel betekenis aan hechten maar ik merk wel dat mijn stemming overdag invloed heeft op mijn dromen. Gelukkig gaan er ook veel nachten voorbij zonder dat ik me mijn dromen herinner. Het schijnt dat je in die nachten ook droomt maar dat ze je niet bijblijven. Dat geldt ook voor mensen die zeggen dat ze nooit dromen, als ik zo vrij mag zijn. Ik heb eens iemand gekend die mij aanraadde al mijn dromen op te schrijven, maar daar werd ik heel onrustig van omdat ik bang werd ze te vergeten. Niets is prettiger als een droom die zijn werk heeft gedaan en daarna wegglijdt in vergetelheid. Fijne dag! Blijf wakker!

Ate Vegter, 4 januari 2020

Lees verder: Hier moet je wandelen:

www.atevegter.wordpress.com/24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s