2026 Boos

Ik ben boos. Boos is een van de zeven natuurlijke staten van zijn. De andere zijn tevreden, verlaten, verlegen, verlopen, verliefd, vrij, bezopen. Ik was vroeger al boos, dus voor mij is het niks nieuws. Op de Mulo heb ik menige klasgenoot in elkaar geslagen omdat ik boos was. In boosheid zit veel kracht dus ik won vaak van jongens die sterker waren dan ik, maar je moet wel even wachten tot je boosheid is getransformeerd tot kracht anders maak je er een puinhoop van, wat ik ook regelmatig heb gedaan.

Nu ben ik weer boos, of nog steeds, wat doet het ertoe? Ik ben boos op Netflix, Sonos, TomTom en Brother. Ik neem ze even met je door. Wie Netflix heeft weet dat je regelmatig een mailtje krijgt met kijkadviezen: Topsuggesties voor Ate, heet dat dan, gebaseerd op je kijkgedrag. Maar heel vaak adviseren ze series die wij al gezien hebben. Dat zit zo. Wij hebben een abonnement met verschillende accounts voor Piep, Lief en mij. Bij de kijkadviezen kijken ze alleen naar wat ik op mijn account gekeken heb. Aangezien wij meestal kijken op de account van Lief, heb ik daar dus niks aan. Ik heb ze erover gebeld, dat ging weer verrassend gemakkelijk en de vriendelijke jongen van de klantenservice zou het als feedback doorgeven, zo zei hij het. We zullen zien.

Dan Sonos, die update zijn spullen, waardoor sommige geluidsboxen up-to-date blijven en andere niet, want die zijn te oud. Die worden ook niet meer ondersteund. Als je een deel update zit het niet meer gezamenlijk in één systeem. Dus dwingen ze je tot de aankoop van een nieuw setje. Ik doe dat niet, want het werkt prima zoals het nu is, maar ik krijg voortdurend berichtjes of ik toch niet wil updaten. Dat is buitengewoon irritant, bijna als een leuk meisje dat zichzelf uit de markt prijst omdat ze steeds vraagt of je verkering wil.

TomTom is er ook zo eentje. Die stuurt elke maand een rekening voor een flitserupdate abonnement dat ik niet heb. Het geld wordt niet afgeschreven gelukkig, maar ze blijven elke maand doen alsof ik dat wel moet betalen. TomTom is verder ook nauwelijks bereikbaar. Zeg me dat het niet zo is…

En tenslotte op nummer 1 Brother. Die laat de printer stoppen omdat een van de inktpatronen leeg is. Je kan niet meer zwart printen, omdat geel, rood of blauw op is. Dat is op zich al irritant want vroeger kon je gewoon doorpinten en werden alleen je printjes vaag, wat vaak niet erg was en bovendien print ik zwart ja, en niet al die kleuren, dus wat zeur je nou. Maar het ergste is nog dat die inktpatroon helemaal niet leeg is. Der zit vaak nog zoveel inkt in dat het lekker kan schommelen. Wij noemen dat thuis diefstal. Ik heb ze geschreven en gebeld, maar het is hun verdienmodel, zegt die gast rustig. Fijne dag! Blijf kalm.

Ate Vegter, 6 januari 2021

In herinnering, Tante Fie:
www.atevegter.wordpress.com/26

3 Comments

 1. Mooi en waar verhaal – ik blijf bij een zwarte (only) printer. Werkt uitstekend!
  Maar ik ben ook boos…
  Gisteren kwam ik ‘curcumin’ tegen op tv, en omdat ik iemand ken die dat neemt, zocht ik ‘turmeric curcumin’ even op…
  Dus… Tijdens jouw relaxing story, wordt ik bestookt met twee curcumin howitzers.
  Ik denk dat dit hun verkoopmodel is…

  Geliked door 1 persoon

 2. Leun even rustig achterover, neem een slokje koffie (of, indien gewenst, iets sterkers), kijk naar buiten, geniet van de traag vallende regendruppels en ga verder met het leven.
  En laat alle aanbevelingen, adviezen en andere opdringerigheden van je sterke schouders afglijden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s