2027 Sporthal

De gemeente Waterland heeft een besluit genomen: er komt een nieuwe sporthal in Monnickendam. Die aan ’t Spil schijnt verouderd te zijn, al is het voor mij onduidelijk of hij dan nog wel gebruikt kan worden als kringloopwinkel, wat mij een heel goed idee lijkt of dat hij wordt afgebroken. En wat komt daar dan? Een drassig, groen speelveldje?

De gemeente wil de nieuwe sporthal op het Marijkeveld, tegenover de Marijkestraat, tussen de Marijkehal en het gemeentehuis. Dat is een mooie centrale plek, goed bereikbaar voor iedereen, met name voor alle kinderen die daar dan kunnen gymnastieken, parkeergrage eronder en klaar! Maar wat gebeurt er met de oude Marijkehal? Blijft die staan? Dan heb je twee sporthallen naast elkaar. Gaat die oude dan niet verkommeren, of wordt dat de nieuwe kringloop? Dat zie je nog wel eens. 

Iedereen is in ieder geval blij dat de gemeente dit zo voortvarend heeft aangepakt. Waren ze met het Galgeriet maar zo snel. Nu is iedereen blij. Iedereen? Niet de mensen die in de Marijkestraat tegenover dat mooie sportveldje wonen, waar ze nu nog de hond uitlaten en buiten coronatijden een praatje maken. Natuurlijk hebben zij bezwaar. Ze wonen er pal tegenover. Niemand vindt het leuk als z’n uitzicht volgebouwd wordt, maar misschien moet je het algemeen belang laten prevaleren boven je eigen belang. Dat kan een goede zaak zijn en in dit geval een mooie nieuwe sporthal opleveren. 

Maar nee, zeggen de strijdlustige bewoners, de gemeente heeft bij de bouw van het gemeentehuis toegezegd dat het Marijkeveld niet verder bebouwd zal worden. Is dat zo, lieve gemeente? Dat verandert de zaak, want misschien moet de gemeente zich wel aan haar woord houden of op zijn minst uitleggen waarom zij van standpunt is veranderd. Ja, maar het zijn andere tijden en het waren andere mensen die dat toegezegd hebben, ik hoor het de gemeente al zeggen. Of is er nog een beter argument? Misschien is het goed om even met elkaar in gesprek te gaan, dan kunnen wij straks sporten zonder schuldgevoel in de nieuwe Christinahal, waar die dan ook staat. 

Ate Vegter, 7 januari 2021

Sappemeer:
www.atevegter.wordpress.com/27

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s