2030 Here comes the Sun

Meestal doe ik de boodschappen gwoon bij de Deen, maar nu heb ik voor de tweede keer een digitale bestelling gedaan bij Picnic, waar ik sinds kort toegelaten ben, want niet iedereen mag zomaar bij Picnic bestellen. Je komt eerst op de wachtlijst, en dan word je na een poosje toegelaten tot het erekorps van Picnic-klanten. Meestal koop ik bij de Deen gwoon vaatwastabletten van het huismerk gwoon, maar bij Picnic word ik verleid door een aanbieding, tweede gratis, van Sun vaatwastabletten, al noemt Sun ze niet zo. Bij Sun heet dat Verbeterde Schoonmaak Effectiviteit, zoals wel vaker de laatste tijd de dingen niet meer bij hun naam maar bij hun veronderstelde resultaat worden genoemd.

Afijn, ik bestel die tabletten en de rest van de boodschappen en een paar dagen later wordt alles in de stromende regen keurig thuisgebracht door een vriendelijke Runner, want zo heet de bezorger van Picnic. Hij zet alles neer in het halletje en we houden keurig anderhalve meter afstand. Zodra hij weg is stort ik mij op de boodschappen en ruim alles op. Heerlijk, twee nieuwe pakken Sun, wat een weelde! Nu hoef ik heel lang niet aan vaatwastabletten te denken. Een gelukzalige vrede daalt over mij neer. 

Ik open het betaalde pak Sun en gooi het restje oude gwone vaatwastabletten erbij. Dat kan gmakkelijk, want het Sun-pak zit maar halfvol. Dan dringt tot mij door wat ik zie. Ik maak het gratis pak open en gooi ook die vaatwastabletten in het eerste pak. Het past precies. Sun verkoopt zijn (haar?) vaatwastabletten in een verpakking die twee keer groter is dan nodig. Ze verkopen voor de helft vaatwastabletten en voor de helft lucht. Als ze het pak kleiner zouden maken, passend, dan ziet het er in verhouding duurder uit, dat moet de redenering zijn van deze kwaliteitspoetsers. Stop daar toch mee jongens en meisjes van Unilever! Lever gwoon kwaliteit! Het kost papier, karton, vracht- en winkelruimte en het is gwoon bedrog en onnodig duur. Gwoon doet dat soort dingen niet. Die stoppen meer tabletten in een veel kleiner pak.

Ach, ach, ach, waar maak ik mij toch druk over? Wat is er toch in mij gevaren sinds ik geen vlees meer eet?

Ate Vegter, 10 januari 2021

Nog meer dure boodschappen:
www.atevegter.wordpress.com/30

4 Comments

  1. Het is gelukt! Dankjewel Ate.
    Dit kwam mij voor als een verpakking van jaren geleden. Houden mensen niet van iets moderner? Of betekent ouderwets ook: ws meer effectief in het gebruik?
    Who knows… (and who cares…)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s