2033 Scoren in de verlenging

Het schijnt sommigen nogal te verrassen dat de lockdown verlengd wordt en vooral de invoering van de anderhalve meter afstand op middelbare scholen lijkt een heel probleem te zijn, gezien de uiterst grappige reacties op Twitter van mensen die het leuk vinden om Rutte uit te nodigen dat even op hun school te komen handhaven.

Ik zou het niet moeten zeggen, maar als ze dat in de horeca kunnen regelen, dan kan een middelbare school dat ook. Ik wil anders wel even helpen. Kijk even naast het digibord, daar hangt als het goed is een meetlat van een meter. In het lokaal hiernaast hangt er ook vast wel een. Nu zaag je de tweede meter doormidden en een helft daarvan leg je in het verlengde van de eerste meter. Dat is anderhalve meter. Nu leg je de hele en de halve meter tussen alle stoelen en schuift zo alles opzij zodat het op anderhalve meter staat. Dat was toch niet zo moeilijk. Ja dat klopt, nu passen niet alle tafeltjes en stoeltjes meer in de klas en zullen er een paar op de gang staan. Die zet je aan de kant of in de berging of desnoods in het gymnastieklokaal.

Nu ben je er nog niet. Je moet nu een rooster maken, zodanig dat je in de klas niet meer leerlingen hebt dan stoeltjes. Ja, dat is nog wel even puzzelen, maar daarvoor heb je toch ooit de Lerarenopleiding gedaan of ging dat alleen maar over inhoudelijke zaken en niet over praktische oplossingen bij theoretische problemen die toch niet voorkomen?

De problemen die je nooit verwacht had, daar zit het hele jaar nu vol mee, is je misschien opgevallen. Wees blij dat je nog een baan hebt en aan de slag kan. Wees blij dat Unzipped van de Rolling Stones ook verlengd wordt. Doe wat je kan en zeur niet.

Ate Vegter, 13 januari 2021

wat heerlijk dat de vakantie voorbij is:
www.atevegter.wordpress.com/33

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s