2034 Elfstedentocht

De winter is alweer voorbij, of moet hij nog beginnen? Je weet het niet want we zitten er nog middenin. In ieder geval waren er genoeg gekken die afgelopen weekend naar Limburg reden om daar sneeuwballen te gooien, althans dat dachten ze, want ze kwamen hopeloos in de file terecht. Wij waren ook wel gecharmeerd van de prachtige beelden, maar je sluit je toch niet aan bij de massa die zich massaal in het verderf stort.

Zo zullen we ook niet aanwezig zijn bij de komende Elfstedentocht en niet alleen omdat het verboden zal worden maar omdat ik echt niet van grote menigtes houd. De laatste keer dat ik mij in een grote menigte bevond was op de Coolsingel toen Feyenoord in 1970 de Europacup won en de allerlaatste keer was op een van de talloze Koninginnedagen die ik in Amsterdam gevierd heb, maar dat is allemaal al lang geleden. 

Toen werd er nog regelmatig een Elfstedentocht gereden. Nu zou dat niet meer kunnen. Ten eerste omdat er geen ijs ligt en ten tweede omdat het nu veel te massaal wordt. Helga van Leur voorspelt nog wel een Elfstedentocht binnen twintig jaar, maar dat is natuurlijk een voorspelling van niks. Dat is net zoiets als zeggen dat we binnenkort een hele warme zomer krijgen. Nee, je moet wel een beetje je nek uitsteken en zeggen dat we deze winter toch een Elfstedentocht krijgen.

Ook al is hij in verband met de coronastress officieel al afgelast voor hij goed en wel gereden kan worden, hij zal toch verreden worden. Dat is mijn voorspelling. Het zal kouder en kouder worden en dan nog kouder en dan zullen de rayonhoofden zich laten vaccineren en komen ze ondanks alles toch bij elkaar. En dan zullen ze besluiten dat alle wedstrijdrijders gevaccineerd worden en dat iedereen die in de tour wil meerijden ook gevaccineerd moet worden en dan zullen ze Friesland hermetisch afsluiten voor het publiek zodat alleen gevaccineerde Friezen aan de kant staan en dan kijken wij zoals altijd mooi op tv naar de volgende Elfstedentocht. En anders organiseren we er een op de Gouwzee.

Ate Vegter, 14 januari 2021

Door de storm:
www.atevegter.wordpress.com/34

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s