2039 Museum Niesenoort

Het is januari 2021 en Museum Niesenoort floreert als nooit tevoren. U kunt zich nog wel herinneren hoe het begon nadat we de lat hoog hadden gelegd met de eerste tentoonstelling aller tijden van Andy Warhol met de onvergetelijk prachtige hoezen van The Velvet Underground & Nico en Sticky Fingers van de Rolling Stones. Daarna kwam er de unieke dubbelexpositie van Their Satanic Majesties Request en Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band, met dank aan de fanclubs voor de goede samenwerking.

Vervolgens heeft u kunnen zien dat we ons alle moeite hebben getroost om de langlopende tentoonstelling Kinderportretten van Piep van de grond te krijgen. Dat vereiste nogal wat van de samenwerking want boren is niet onze sterkste kant en hier moesten drie portretten op exact dezelfde hoogte worden opgehangen. Kom zelf gerust even kijken wat het resultaat geworden is, want het is prachtig, al zeggen we dat zelf. Neem wel je museumkaart mee (hij heet al jaren lang geen museumjaarkaart meer, ik moest daar zelf ook heel erg aan wennen) en check even op de website www.museumniesenoort.nl of er nog plek is want ook wij houden ons natuurlijk ook graag met alle plezier aan die colere coronaregels.

En dan de nieuwe tentoonstelling. Ja, dat is wel een sensatie van de eerste orde. Het heeft ons heel veel moeite en ook nog wat pijn in de rug gekost om hier beslag op te kunnen leggen, maar ze stonden gelukkig nog in mijn oude platenarchief en het is dan ook met enige trots dat we de nieuwe expositie kunnen openen. Het zijn de twee eerste solo-elpees van Rod Stewart, wie kent hem niet, getiteld An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down en Every Picture Tells A Story en dat zijn na diepgravend onderzoek voor zover ons bekend de enige twee elpees ever met een hele zin als titel. Misschien zijn er later wel copycats die dat ook gedaan hebben, maar dit zijn dan toch de enige twee echte Rod Stewarts. Afijn, je had al een idee misschien, maar wij zijn ongelofelijk trots dat ons kleine museum zo goed floreert in deze hachelijke tijden. Geniet van het leven want het duurt misschien maar even en kom dan ook even langs om hier het hart van de kunst een dolk onder de riem te steken. Check eerst even de website en max 2 personen per dag, dat spreekt, dat snap je. Fijne dag! Ga lekker schilderen!

Ate Vegter, 18 januari 2021

Verhuizen anno 1961:

www.atevegter.wordpress.com/39

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s