2041 Er komen andere tijden

Het is toch een beetje een dolle dinsdag, met al die afspraken op een rijtje. Eerst zal Erno langskomen met het zoledrinezuurinfuus, maar Erno is net geopereerd aan nierkanker. Zo zie je dat de rol van patiënt niet voorbehouden is aan de patiënt. Hij wordt vervangen door twee kwebbelende meiden die over mijn hoofd heen alle niet aanwezige collega’s doornemen. Ik zeg er iets van en leg uit dat hun aandacht bij te infuseren patiënt moet zijn en niet over mijn hoofd mag golven. Er valt een ongemakkelijke stilte die ik voorzien heb en Eveline begint ook nog een plichtmatig gesprekje met mij, maar het ongemak gaat daarmee niet uit de lucht. Toch is het goed om er iets van te zeggen en ik denk met weemoed terug aan de intieme sfeer van gemakkelijke ouwehoer-gesprekken die Erno en ik samen hebben opgebouwd.

Aansluitend moet ik naar de sportschool waar Jolanda en de fysiotherapeut mij begeleiden op de Miloncirkel en alles ook nog wat zwaarder willen zetten, zodat ik meer profijt heb van mijn inspanningen. Het ontroert mij wel dat iedereen zich zo bezorgd om mij heen schaart, maar ik heb hun wilde enthousiaste voor nog meer resultaat gelukkig toch kunnen beteugelen.

Dan heb ik een zoomoverleg met Marina, mijn gewichtsconsulente die mij altijd lovend complimenteert met alle behaalde resultaten, maar die nu toch een beteuterde indruk maakt omdat ik maar een pondje ben afgevallen. Gelukkig moet ik dan al snel met Lief naar de tandarts, een afspraak die alleszins meevalt omdat er alleen maar een foto wordt genomen.

Dan begint de grote zee van vrije tijd, waarin ik al zo goed heb leren zwemmen en ik installeer mij voor de tv om een aflevering van Homeland te kijken, maar ik blijf in het proces van inschakelen hangen bij de Tweede Kamerdebatten, die net begonnen zijn. Ik wil even kijken hoe Lilianne Ploumen het doet. Ze is nog lang niet aan de beurt maar bij Mozart pleegt ze toch een gemoedelijke, inhoudelijke en felle interruptie, precies zoals ik haar het liefst zie en dan moet ik met Lief even een map ophalen van haar werk. Ik zet de tv op pauze zodat ik straks kan doorspoelen, rij met genoegen door de tunnels van Amsterdam en ben een uurtje later weer terug om het karwei af te maken.

Nu is ze bijna aan de beurt, ja, daar gaat ze. Een prachtige speech houdt ze, bewogen, betrokken, inhoudelijk, en met een mooi voorbeeld uit haar persoonlijke praktijk en dat allemaal met die lieflijke Limburgse tongval die mij altijd aan Kitty en Jean en toepen doet denken. Ik denk dat zij ook veel getoept heeft vroeger, maar nu staat ze daar en het zou mij niet verbazen als ze bij de komende Tweede Kamerverkiezingen hoge ogen gaat gooien. Stem op Lilianne Ploumen voor een grotere Partij van de Arbeid, die ons land zo hard nodig heeft. Dan komen er echt andere tijden.

Ate Vegter, 20 januari 2021

Een ritueel in stilte:
www.atevegter.wordpress.com/41

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lilianne_Ploumen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Toepen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s