2048 Doe het niet!

Sinds een paar maanden rij ik in een Volvo XC70. Dat is een wagen met ongekende luxe en veel dingsigheidjes, zoals parkeersensoren, elektronisch verwarmde en inklapbare buitenspiegels, voorverwarmde stoelen en een open dak om maar een paar dingen te noemen die ik niet had op mijn klassieke Volvo 240 Polar. Ik geniet nog steeds heel erg van al dat moois, al zijn er ook momenten dat ik de stijlvolle robuustheid van de vierkante rode ridder mis.

Maar niet getreurd, het is een heerlijke auto met veel omfloerste zachtheid en ongemeen veel felheid in zijn donder. Ik moet echt alle zeilen bijzetten om er rustig in te rijden, al nodigt de automaat daartoe ook wel uit. Hij loopt kalm heel rustig maar wil ook graag van zijn plek.

Met zo’n nieuw voertuig kom je ook in andere liefhebbersgroepen terecht. Zat ik eerst bij de klassieke, wat oubollige Volvo 240 fans, nu heb ik mij aangesloten bij het jongere XC70 publiek, wat tot mijn verrassing van alles aan zijn (haar komt bij dit model bijna niet voor) speeltje wil veranderen: Even lekker polijsten is nog maar het begin, dan moeten er natuurlijk extra brede velgen met dito banden onder en de hele koets kan nog best een stukje omhoog en het is wonderlijk om te zien hoe de mannen daarbij hun ervaringen delen en wederzijds goede adviezen geven. Ik heb daar allemaal weinig mee te maken, want ik ben al blij dat ik rij en voor mij is dat goed genoeg en bovendien zal ik me niet snel in zo’n malle discussie mengen, maar nu is daar toch een trend aan het opkomen waar ik mij ernstig tegen moet verzetten. Steeds meer Volvo XC70-rijders willen hun ramen blinderen. Ik moet daar echt paal en perk aan stellen. Doe het niet, heren. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, doe het niet. Om verschillende redenen is het namelijk een heel slecht plan. Ten eerste pas het niet bij het gemoedelijke karakter van de Volvo, welk model dan ook. Het is een stijl die valt onder de categorie geen stijl en die als zodanig is voorbehouden aan Audi-, BMW- en Mercedes-rijders, u kent ze wel, en als het goed is snapt u ook onmiddellijk wat ik bedoel.

Bovendien, als u het al zou doen dan toch maar niet, want het kan niet mooi worden. Dat is vanwege de wettelijke bepaling dat de voorzijramen niet verduisterd mogen worden. Je kunt dus alleen de achterste ramen doen en dat breekt de hele lijn van het model. Daar wordt geen auto mooier van. Doe het niet. Inez Weski en ik zijn druk bezig om het vanwege het recht op privacy voor elkaar te krijgen dat je ook de zijruiten voor mag blinderen, maar zolang dat niet mag moet je er gewoon niet aan beginnen. Wanneer het ooit zover komt dat je de zijruiten voor ook mag verdonkeren – en onderschat Inez Weski niet – dan is er wel wat voor te zeggen en dan zou ik het ook overwegen. Het is dan nog wel steeds erg lelijk maar dan zien ze je niet meer zitten en dat maakt het allemaal minder erg. Zolang zulks nog niet het geval is zou ik zeggen blijf met je tengels van je ramen af en doe het niet. Geniet van het uitzicht en van de souplesse van de 2,5 liter-motor want dat is een feest op zich. Fijne dag!

Ate Vegter, 25 januari 2021

De wederopstanding van een buitenboordmotor:
www.atevegter.wordpress.com/48

 

 

.

Zie je hoe lelijk het is? Doe het niet!

Advertentie

1 Comment

  1. Ik kan me voorstellen dat mensen in zulke auto’s geblindeerde ramen willen, want je geneert je toch wel enorm als je zichtbaar in zo’n ‘patswagen’ zit. Je staat onmiddellijk bekend als belastingontduiker 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s