2054 Kiezen of delen?

To be or not to be, kiezen of delen, bij jou of bij mij, kruis of munt, lopen of met de fiets, op de fiets of met de XC70, wandelen of rennen, The Four Seasons of Jade City, De Posthoorn of De Dolfijn, ham of kaas, pindakaas of hagelslag, sommige dilemma’s blijven je hele leven gezellig met je meevaren. Je komt ze steeds weer opnieuw tegen. Sommige wat vaker andere. Enkele blijven je tot in je dromen achtervolgen.

Sinds kort heb ik een nieuw appje geïnstalleerd op mijn telefoon. Ik vind het nog steeds lastig dat ik die telefoon voortdurend mee moet zeulen. Ik zie ernaar uit dat ze de hele handel in een chippie vlak achter je oor implanteren, maar een Apple Watch is misschien een goede tussenstap. Jammer dat nog steeds alle winkels dicht zijn, want ik bestel zoiets niet graag online. Wil eerst even zien hoe de verschillende klokjes staan en voelen hoe de bandjes zitten.

Wat duurt het lang allemaal hè? Ik vind januari niet om door te komen. Het is nu al de dertigste en dan is het nog niet afgelopen. Ik begrijp wel dat ze in verschillende landen 1 februari tot een officiële feestdag hebben uitgeroepen en die maand ook gelijk een kopje kleiner hebben gemaakt. Anders wordt het nooit maart en daar is het ons toch allemaal om te doen, om het volgende voorjaar weer te halen. De leeftijd van jonge meisjes wordt niet voor niets in het aantal bereikte lentes uitgedrukt.

Maar goed. Ik heb dus een nieuw appje. Het heet Ommetje en ik werd getipt op de sportschool, daar hing het op de middenzuil. Het is een app van good old Erik Scherder en het gaat erom dat je elke dag een ommetje maakt. Kan het simpeler? Vast wel. Een ommetje is dan een wandeling van minimaal twintig minuten. Je kan ervoor kiezen om in een groepje te gaan en ik zit nu in de groep van de Fitstudio Waterland sportschool.

Vrijdag en zaterdag heb ik samen met Lief een wandelingetje gemaakt en nu sta ik op de achttiende plaats. Het is behalve op de schaakvereniging Wilhelm Steinitz in de jaren zeventig in Rotterdam nog nooit voorgekomen dat ik in een sportieve ranglijst sta. Dit is echt een volkomen nieuwe ervaring voor mij, maar ja, je moet wat. Voorlopig lijkt het mij wel aardig en als het niet meer bevalt ga ik uitproberen of ik ook langzaam rijdend met de Volvo mijn ommetjes kan maken. Dus als je mij rustiger ziet rijden dan vroeger dan weet je wat er speelt. Fijne dag! Rustig aan.

Ate Vegter, 31 januari 2021

De wonderbaarlijke visvangst van Piep:
www.atevegter.wordpress.com/54

4 Comments

 1. Een leuk en verrassend einde. En gefeliciteerd met je 18e.
  Ik kocht een goedkope smartwatch en het ligt te ijlen op m’n bureau. Opladen, Bluetooth aansluiting etc ik wordt er gek van. En dan de vele functies waar je door moet cyclen met priegelknopje… oh en dan weer opladen… perhaps consider to buy a smaller phone?

  Like

 2. Ik heb ook een goedkope smartwatch gehad maar dat vond ik ook niks. Ik ga nu voor de echte Apple watch – van het geld dat ik verdien met mijn stukjes in de krant hahaha. Hoe vind je mijn gedichtjes op Instagram?

  Like

 3. Ja, leuk! Het moet nog wel wat relaxter. Kijk me niet aan, zeg niets en draai met je ogen. That is very unsettling I find.
  If you must wait for music, do or say something. Keep us entertained – het maakt niet zoveel uit wat je doet (voor en na het gedicht).
  Ook: gedicht niet langer dan zo’n 10 regels, anders haken mensen af (denk ik). Je vindt vanzelf een lekkere ‘groove’ 🤓

  Geliked door 1 persoon

  1. Oké dankjewel, ja ik heb geen autocue en ik ga die gedichten niet uit mijn hoofd leren maar dit is wel een goeie tip. Unsettling vind ik wel een mooi woord. Love ❤️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s