2055 Geen vlees eten

Het is vandaag 1 februari, allemachtig tachtig ik dacht dat er nooit een eind aan januari zou komen, maar nu is het ergste leed geleden. De winter is begonnen. Gisteren de eerste schaatsers op natuurijs en vanmorgen de eerste ongelukken door ijzel. Code oranje in het hele land. daar zal Willem van opkijken, dat hij ondanks Griekenland toch weer zo populair is geworden.

Het is 1 februari en ik heb nu een maand geen vlees gegeten. Dat heeft niks met principes te maken, maar met een vraag van Piep en het feit dat ik geen nee kan zeggen. Piep vertelde op 1 januari dat mama en zij geen vlees meer gingen eten en of ik meedeed. Ze had echt niet verwacht dat ik ja zou zeggen, maar ik wist het direct en zei ja, dat vind ik leuk.

Ik noem mijzelf geen vegetariër want dat ben ik niet, maar ik geniet wel van het experiment. Ik ben net als jullie een omnivoor, een alleseter, en juist daarom is het interessant om iets uit dat alles te schrappen: geen suiker, geen alcohol, geen vlees, dan zijn tot nu toe de drie die de klos zijn.

Het bevalt mij heel goed, ik mis het niet, ik eet zeker net zo lekker als voorheen en ik ben er eigenlijk helemaal niet mee bezig, behalve dan dat ik laatst een reclame van een of andere ‘eerlijke’ boerenslager zag, die zo goed en zo mooi met zijn vlees omging en ik voelde op dat moment een natuurlijke weerzin tegen vlees. Dat vond ik wel bijzonder want ik hou van prime rib, biefstuk, schouderkarbonade, draadjesvlees en ossenworst om maar wat te noemen, maar het stond mij echt tegen.

We eten nog wel vis, wat natuurlijk ook zielig is, maar anders wordt het wel heel kaal, want ik kan me nu nog niet voorstellen dat dat ook mee zou vallen, alhoewel ik weet dat wanneer ik dat wel zou doen, geen vis meer eten, dat mijn opvattingen en gevoelens ook mee zouden bewegen. Het is volgens mij namelijk zo dat je in principe niet doet wat je vindt, maar dat je vindt wat je doet. Dus dat je gedrag niet volgt uit je opvattingen, maar dat je opvattingen het gevolg zijn van je gedrag. Sorry, dat had ik misschien niet hoeven uitleggen. Fijne dag. Doe voorzichtig, het is glad!

Ate Vegter, 1 februari 2021

Nog een stukje lezen, over bellen:
www.atevegter.wordpress.com/55

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s