2058 Vragen

De basiskinderen mogen weer naar school volgende week. Hoe zal het gaan? Zijn ze niet heel erg gewend aan lessen op afstand, de meester in de laptop en giechelend online huiswerk maken met vriendinnen? Haar ogen lichtten op toen ik het Piep vertelde, yes!, maar moet de meester en de juf niet eerst gevaccineerd? En de conciërge en de maatschappelijke bijpraatjuf?

Hoe zit het eigenlijk met de snelheid van Engelse variantbesmettingen onder kinderen? Wij laten Piep rustig bij vriendjes en vriendinnetjes spelen en ook nog logeren, maar kan dat eigenlijk nog wel als ze dringend adviseren op school in groepjes van twee te werken en afstand te houden van de andere kinderen? Hoe zal dat dan gaan op school? Zijn de lokalen niet veel te klein? Zal het uiteindelijk niet gewoon gaan zoals het gaat en zullen we uiteindelijk langzaam weer opkrabbelen?

Dat het langzaam gaat is nu wel duidelijk. De winkels mogen alleen open om bestellingen af te halen. Dat zal nog wel even wennen worden en hoeveel procent van je omzet kun je daarmee halen? Wat aangekondigd wordt als een voorzichtig begin wordt gevoeld als een doodsteek. Nog een maand lang en misschien nog langer elkaar uit de weg gaan.

Hoe zal het zijn om straks weer ’s avonds een ommetje te maken? Hoogleraar Erik Scherder is blij met elk ommetje en het telt ook mee voor je gezondheid maar hoe heimisch zal het voelen als het weer mag, maar er verder nog niemand op straat is? Liever had ik het aantal bezoekers opgeschaald gezien naar maximaal twee, dan kun je in ieder geval weer samen met een paar vrienden gaan eten. Dat is nu zo ernstig beperkt dat het er niet van komt, wat ook precies de bedoeling is. Ik ben inmiddels wel gewend om thuis te blijven en thuis te werken, te zoomen en te teamen, te facetimen en te whatsappen, maar hoe zal het straks zijn om er weer op uit te gaan? Zal ik het nog wel aandurven om face to face met iemand af te spreken?

Ate Vegter, 4 februari 2021

Mevrouw Schilperoort:
www.atevegter.wordpress.com/58

1 Comment

  1. Ja, het is een nieuwe samenleving hé.
    Ik vind het niet moeilijk om thuis te zijn en te werken, maar ik denk ook dat (als alles weer wordt teruggedraaid) dat we niet dezelfde maatschappij vinden. Wij zijn allemaal verandert en hoe het weer gaat ‘passen’ is nog een verrassing. Wel bijzonder vind ik. Weinigen voor ons hebben dit meegemaakt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s