2059 Voorpaginanieuws

Het is gisteren toch een beetje een vreemde dag, met Sofieke zo levensgroot in het Noordhollands Dagblad, ook in andere regio’s staat zij op de voorpagina hoor ik later, en dan ook nog op de voorpagina van het Streekblad: Wereldberoemd in Waterland schrijft mijn schoonzus wanneer ze het leest.

Het initiatief komt van het Huis aan het Water, een inloophuis voor kankerpatiënten en hun familie, waar Sofieke in het Kindersplascafé zit. Wanneer ik haar ongeveer een jaar geleden vertel dat er zoiets bestaat en of ze dat wat vind, reageert ze tot mijn verbazing gelijk enthousiast en als ze er een keer geweest is, zegt ze, daar ben ik geen uitzondering, papa.

Goed, in verband met Wereldkankerdag op 4 februari vragen ze dus of Sofieke geïnterviewd mag worden. Ik ben gelijk trots dat ze haar kiezen, want wij hebben nog wel eens de indruk dat Sofieke wat verlegen is maar bij het Kindersplashcafé hebben ze een heel ander beeld en vinden ze haar juist een gemakkelijke prater, een echte Vegter zou ik zeggen.

Ik stel wel voor dat ze het zelf aan Sofieke vragen, dan is de kans op succes het grootst. Dat gebeurt en Sofieke zegt, ja hoor, dat wil ik wel doen. Ze doet het prachtig, jullie hebben het kunnen lezen, ik breng haar en ik haal haar weer op en de enige suggestie die ik haar doe is dat ze mag vertellen wat ze wil (dat ze zich daar niet druk over hoeft te maken en dat zo haar spontaneïteit zo groot mogelijk is, maar dat zeg ik er niet bij).

De foto op de voorpagina is nog een hele verrassing en ik ren naar haar kamer en laat het haar enthousiast zien, ja hoor, zegt ze en wanneer  ik vraag of ze het wil lezen zei ze, nee hoor en wanneer ik vraag of ze het virtueel aan haar vriendinnen wil laten zien, pakt ze met een zucht de krant van mij aan en leg hem naast zich op haar bureau waarna ze verder kletst met haar beste vriendin en mij met een wuivend handgebaar naar buiten bonjourt, wat een heerlijke puber begint ze toch te worden.

Nou ja dat is het verhaal van de krant. Maak je geen zorgen. Het gaat met mij prima de luxe en ik verheug me nu al net als jullie op een flink pak sneeuw.

Ate Vegter, 5 februari 2021, de geboortedag van mijn moeder in 1917

Back to the roots:
www.atevegter.wordpress.com/59

 

4 Comments

  1. Die Sofieke, wow! Goed hoor! En wat een prachtige foto’s. Ik hoop van harte dat haar vader nog weken lang zwelt en zweeft van trots. En dan dat nuchtere wegwuiven. Heerlijk. 🙂 x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s