2062 De Voordelen

Nu we in een wereldwijde coronapandemie verzeild zijn geraakt is het goed om ook de voordelen te benoemen. Het is natuurlijk niet mals om corona te krijgen of er aan te overlijden en ons meeleven gaat uit naar ieder slachtoffer en diens nabestaanden en natuurlijk is het rampzalig wanneer je zaak noodgedwongen dicht moet en ik realiseer me heel goed dat er velen zijn die het hoofd maar amper boven water kunnen houden.

Maar daarnaast is het nu ook mogelijk om eens flink tekeer te gaan tegen de organisatie van de bestrijding. Hoe is het toch mogelijk dat het zo’n chaos is bij de GGD’s? Wat is het kabinet toch aan het rommelen met het zetten van vaccins. Is het nou echt nodig om onderaan te bungelen? Het lijkt wel of ze het voor het eerst doen. Zo, dat lucht op.

Daarnaast is het prettig om nu je toch thuis zit, die oude stapel elpees eens door te nemen. Wat lekkere oude nummers te draaien en misschien wat platen weg te doen. Ook de boekenkast mag wel een keer opgeruimd. En misschien heb je nog wel andere hobby’s die nu wat meer aandacht verdienen.

Het is treurig dat al die winkels en restaurants zoveel omzet moeten missen in deze tijd, maar waar blijft al dat geld? Precies, in onze zakken. Daarom is het goed om behalve wat vaker eten te bestellen ook eens iets geks te doen en zomaar honderd euro of een ander leuk bedrag te geven aan een zaak in je eigen omgeving. Geen grote crowdfunding, maar gewoon een lief gebaar voor iemand die je kent of een prima restaurant waar je anders regelmatig eet. Of verzin zelf iets leuks. Laat je sportschoolabonnement doorlopen, geef wat meer fooi, als het kan. Zo kunnen we toch weer wat aardigs doen. Heb ik dan niet nog iets te mopperen? Jazeker, die slogan; ‘Samen krijgen we corona onder controle’. Die slogan is veel te lang. Laten we elkaar nog maar even uit de weg gaan, want de juiste slogan moet zijn: ‘Samen krijgen we corona’. Dat is veel duidelijker en waar. Fijne dag. Blijf gezond.

Ate Vegter, 8 februari 2021

Met oom Ab en tante Siets naar de Euromast
www.atevegter.wordpress.com/62

2 Comments

  1. Leuk, met van alles wat. Ned is niet het enige land dat klooit. Wij hebben zo’n 2% of zo ingeënt en stonden laatst op de 33e plaats. Dat geeft niet als het je niet zoveel raakt, maar als je je zaak probeert staande te houden, dan snap ik dat je daar boos van wordt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s