2081 Een heel fijn hotel

Makkum, 26 februari 2021

Lief dagboek,

We zitten in Makkum. Wat is het hier toch prachtig. De zon schijnt alsof het al lente is en de kinderen spelen buiten dat het een lieve lust is. We zitten in een prachtig hotel, het heet Hotel De Waag en dat voelt toch zo vertrouwd, dat zal je begrijpen. We voelen ons hier dan ook helemaal thuis en de mensen zijn zo vriendelijk tegen ons, maar ook tegen de andere mensen, hoor. Ze zijn gewoon vriendelijk vanuit zichzelf.

Gisteren hebben we eerst maar eens de omgeving gezien, want het is hier vakantie en dan moet je er op uit, dat zeg jij toch ook altijd! Het was zo mooi aan de zee, hij lag er echt helemaal uitgestrekt bij en lieflijk alsof er geen winter geweest was. Nou, je weet nog wel hoe koud het was, toch? En nog maar zo kort geleden, je kunt het je bijna niet voorstellen en toch is het zo.

Het is een heel schattig dorpje, ja ze hebben geen stadsrechten hier natuurlijk, dat hebben ze echt niet overal en dan mag je gewoon dorpje zeggen zonder dat er iemand in je nek vliegt. Het is een heel lieflijk plaatsje en ze hebben prachtig aardewerk, maar daar moet je toch wel even naar zoeken want ze lopen er niet mee te koop.

Ze zeggen dat er in de zomer heel veel toeristen komen hier, en dat vinden de mensen van het hotel wel fijn. Dat begrijp je, want een hotel moet draaien en straks als de crisis voorbij is dan draait het hier als een tierelier, dat durf ik nu al wel te zeggen.

We hebben heerlijk gegeten gisteravond, met salade en pasta met zalm en lekkere Vietnamese sushi, dat is echt hun specialiteit, dat proef je zo. En de kinderen hadden het dessert gemaakt, met een regenboogtaart, die zag er toch zo prachtig uit en heerlijk wafelijs om je vingers bij af te likken. 

Lief dagboek, dat was het weer voor vandaag, hartelijke groeten van alle lieve mensen hier. We gaan zo weer aan de slag, want er moet hier nog heel wat gebeuren, maar daarna komen we ook weer thuis. Fijne dag hoor!

Ate O. Vegter, 26 februari 2021

Ook een leuk stukje: Mijn step is terug:
www.atevegter.wordpress.com/81

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s