2082 Regels

Na de lunch stappen ze weer op de fiets. Hij zwaait naar de monnik en wil zijn fiets draaien, maar ze houdt hem tegen bij het stuur: ‘Zullen we nog even bij pa langs gaan?’ ‘Oké.’ Hij wacht tot ze zo ver is en dan stappen ze op. Ze rijden samen over de Middendam langs 1614 en slaan linksaf de Kerkstraat in. Even later zijn ze er en ze zetten de fietsen op slot. Hij belt aan en laat haar voorgaan, de deur is altijd open. Hij belt meer aan als grapje.

Ze lopen naar binnen en ze begroet haar vader enthousiast, maar die komt met uitgestrekte armen op haar af: ‘Niet dichterbij komen! We moeten afstand houden. En jullie kunnen niet met z’n tweeën naar binnen, hoor! Wat dacht je? Die ouwe heeft niks in de gaten?’ ‘Maar pa, doe even rustig, we komen altijd samen, dat weet je toch?’ ‘Ja, natuurlijk weet ik dat, meisje, maar ik heb van de week goed naar die Rutte geluisterd en daar is geen woord Frans bij: Ik mag maar één persoon tegelijk ontvangen! D’r uit jullie!’ ‘Maar pa, doe effe normaal, we komen altijd samen, we zijn zo gezond als een vis, laten we gewoon even een bakkie doen, dan zijn we zo weer weg.’

‘Nee, echt niet jongens, ik heb het goed gehoord en ik wil geen risico lopen, want straks ligt die ouwe op de intensive care en dan heb je het gedonder in de glazen. Eentje mag blijven – ga jij maar op de fietsen passen, jongeman, dan klets ik even met mijn dochter.’ ‘Ja, wacht maar even buiten, liefie, ik ben zo terug, het is even niet anders.’ Hij laat zich gewillig naar buiten bonjouren en loopt ongemakkelijk wat heen en weer. Dan gaat de deur al weer open: ‘Ik heb maar geen koffie genomen. Dat hij zo resoluut is had ik niet verwacht, hoor.’ ‘Nee, die hoeft voorlopig niet naar Swaensborch, want dan gaat-ie ze daar ook nog de les lezen!’ Ze lacht, terwijl ze de fietsen van het slot halen.

Ate O. Vegter, 27 februari 2021

Al dit gelamenteer neemt je mee op de golven van je dromerijen:
www.atevegter.wordpress.com/82

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s