2087 Stem wat je wil

Straks zijn de Tweede Kamerverkiezingen en dan is het handig als je een beetje weet waar elke partij voor staat. Je kunt natuurlijk de stemwijzer invullen, maar die komt nooit uit op de partij waar je op wil stemmen, laat staan dat je dan enig idee hebt waar je voor kiest. Wat heb ik ook alweer ingevuld?

Daarom heb ik de namen van de partijen aangepast zodat je onmiddellijk weet waar je voor kiest als je gaat stemmen. We beginnen bij de VVD. Dat wordt de PHK, de partij voor de huidige koers. Het CDA wordt WAMP, de waait altijd meepartij. Christen Unie wordt CETEBeL: christelijk en toch een beetje links en SGP wordt ZCM: zo christelijk mogelijk. Forum voor Democratie is veel geschreeuw en weinig wol, maar ik wil het graag positief houden, dus dat wordt ZRM, zo rechts mogelijk, De Partij voor de Dieren wordt dan ZLM, zo links mogelijk, maar om verwarring te voorkomen wordt dat LULELM liever uiterst links excusez le mot. Groen Links wordt: UWHLMD, U wilt hier linksaf, mag dat? De Partij van de Arbeid wordt AF: Animal Farm (All arbeiders are equal, but some are more equal than others, weet je nog?). Wie hebben we dan nog niet gehad? O ja, D66 wordt KVP, Kaag Voor Premier en Lijst Henk Krol, wordt DLDLI: Dan liever de lucht in. 50 Plus wordt OMA: oude mensen aansluiten. De SP blijft gewoon SPMG: super positief maar gezeur. De PVV wordt HINGOHDNMNMOSZWVZ: Het is nooit goed of het deugt niet maar Nederland moet op slot zodat wij vrij zijn.

Ik denk dat ik nu alles wat in de kamer komt wel gehad heb. Ja, 21 partijen totaal. Het lijkt misschien lastig, maar dat is een kwestie van wennen. De nieuwe partijen houden hun oude naam, want met hen weet je nog niet waar je aan toe bent. De vonk van Volt lijkt nog wel te kunnen overspringen, maar één ding: Geef GAS! Ga altijd stemmen!

Ate O. Vegter, 4 maart 2021

Een onvoelbaar zachte huid:
www.atevegter.wordpress.com/87

3 Comments

  1. Ik stem dit jaar voor het eerst op een nieuwe partij, omdat de oude politiek eens flink moet worden opgeschud. Eigenlijk zijn alle partijen inmiddels wel vastgeroest in hun dogma’s, van SP tot SGP.
    Het ouderwetse links/rechts denken moet verdwijnen, want de problemen zijn ook niet links of rechts.
    Daarom moet er nieuw fris bloed komen. En kies ik voor de vonk van Volt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s