2089 Trouwe stemmers

Wordt het niet weer eens tijd voor een persconferentie? Ik kan dat zo missen. Het lijkt wel of het nu alleen nog maar over de verkiezingen gaat. Alle ballen op Rutte, Wopke op de schaats, terwijl het al lang meteorologische lente is, met zo’n beeld kom je ook niet echt verder. Misschien doet Marianne Thieme, of nee, Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren nog wat? Ja, sommigen denken dat Ronald Koeman nog de trainer van Oranje is maar in de politiek zelf kan het ook snel gaan. Wie denkt nog aan Henk Krol bij 50 Plus? Eerlijk zeggen. Wie denkt nog aan Joost Eerdmans bij Forum? Dat ging echt snel. De krant lag nog niet bij het oud papier of hij was er alweer weg.

Misschien moeten de lijsttrekkers samen eens een persconferentie geven. Niet allemaal van die vervelende debatten waarin ze elkaar in de haren vliegen. Dat kunnen ze in elk groot gezin beter. Nee, liever met z’n allen bij Jinek of desnoods bij Op1, daar hebben ze toch al geen idee meer wie er aan tafel zit. Lekker met z’n allen bij elkaar zitten en dan wordt de opdracht: verzin binnen een uur vier standpunten waar je wat aan hebt en waar minimaal vijf partijen het mee eens zijn. Deur op slot tot ze eruit zijn. Dan de persconferentie. We doen de formatie gewoon vóór de verkiezingen. Dan wordt het ook duidelijk waar je op moet stemmen. Je kunt dan stemmen op het standpunt in plaats van op de persoon, alhoewel ik daar persoonlijk wel een voorstander van ben, maar dat doet er niet toe.

Wist je trouwens dat krantenlezers over het algemeen heel trouw naar de stembus gaan? En wist je dat bij columnlezers het percentage dat gaat stemmen nog hoger ligt? Jullie zijn echt geïnteresseerde en betrokken burgers. Ja, dat is een schouderklopje. Het schijnt ook dat de partijkeuze per column nogal kan verschillen. Laat me even weten waar je op gaat stemmen, dan weet ik waar ik aan toe ben.

Ate O. Vegter, 6 maart 2021

Tweeduizend dagen geleden:

Hoe was het ook alweer? De Wijnroute:
www.atevegter.wordpress.com/89

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s