2096 Golden Earring

Hoe lang is het geleden dat je van The Cats of The Golden Earrings was? Dat je moest kiezen tussen The Beatles en The Rolling Stones? Hoe lang is het geleden dat we jong waren en opgroeiden midden in de jaren zestig van de vorige eeuw? Wie wist toen dat we zo oud zouden worden? Een eeuwigheid geleden is het. Zo lang als ik leef is het bijna geleden. En nog steeds dringt de vraag zich op: de Cats of de Earring?

Zal ik over de poezen schrijven of over het einde van Golden Earring? De vraag stellen is haar beantwoorden. Dat zei ik vroeger in de klas een keer tegen een leraar, maar toen stuurde ze me gelijk de klas uit. Geen enkel gevoel voor humor. Daardoor kon ik wel ontsnappen naar Radio Modern op de Straatweg en daar naar de laatste elpees luisteren. On the Double, Eight Miles High en Wall of Dolls, dat zijn de albums van de Earring die ik in die oertijd kocht. Ik heb onlangs in de kringloop een elpee van de Cats gekocht met alle grote hits, maar ook dat deed ik alleen maar om aan die eerste tijd van The Golden Earrings te denken. Zoals je op Spotify binnen drie nummers One Way Wind hoort, als je Golden Earring Radio kiest. Van de Beatles kocht ik Sgt. Pepper’s, Abbey Road, en nog wel een paar en van de Stones begon het met After Math, Their Satanic Majesties Request, Beggars Banquet, Let it bleed, Sticky Fingers, en dat is nooit meer opgehouden. De Cats en de Beatles zag ik nooit live en de Stones en de Earring vaker dan ik mij kan herinneren. Dat heb je met ouder worden.

Wie had gedacht dat de Earring zo plotseling zou moeten stoppen? Ze waren net lekker bezig om te gaan optreden op festivals toen de kroon daar een einde aan maakte en nu, I’ve just lost somebody. Dat hadden ze beter kunnen spelen op de verjaardag van George, maar goed. Zaterdag om elf uur kun je Radar Love nog een keer horen op het carillon van Monnickendam. Fijn weekend.

Ate O. Vegter, 12 maart 2021

Nog een stukje, over de buren:
www.atevegter.wordpress.com/96

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s