2098 De lente komt

Hoor de wind waait door de bomen, hier in huis ook waait de wind. Zou de lente nog wel komen, nu zij het weer zo lelijk vindt? Ja zij komt in donkere nachten op Sints paardje Ozosnel. Als zij wist, hoe zeer wij wachten, ja, gewis dan kwam zij wel, ja, gewis, dan kwam zij snel! Ik hoef niet alles zelf te verzinnen, ik mag best even leentjeburen bij Jan Pieter Heije.

Het ziet er nog niet naar uit maar toch staat de lente al helemaal in de steigers. Je kijkt naar buiten en je hoort dat het waait. Alles heeft het heen en weer. Je bedenkt of dat wat eergisteren omgewaaid is, zoals de lichte tuinstoelen en de buitenkast, of dat nu gezekerd is. Ja, de stoelen staan veilig tegen de schutting en nee, de buitenkast staat weer gewoon op zijn plaats in de steeg, waar hij kennelijk gemakkelijk door de wind kan worden opgetild. Misschien moet ik er toch een paar bakstenen onderin leggen of misschien moeten we zwaardere pakjes bestellen? Of zal ik hem straks weer op zijn kant leggen net als donderdag, toen Evert langs kwam. Heeft de storm van vandaag ook een naam, of waait het daarvoor niet hard genoeg? Je weet het niet. Ik bedoel, ik weet het niet.

Als je twee keer kijkt dan zie je ook dat de prunussen al paars kleuren en dat die in geen tijd zullen uitbotten. Uitbotten, dat zouden meer mensen moeten doen. Zijn wie je bent en stralen, zonder je ook maar iets aan te trekken van wat andere mensen zeggen. Uitbotten en bloeien, zonder voortdurend een oordeel te hebben en commentaar op anderen. Zie je ooit een eik tegen een beuk zeuren dat het niet goed is dat hij anders is? Hoor je ooit een dennetje klagen dat ze door de spar niet gezien wordt? Lieve mensen, neem een voorbeeld aan de natuur en wees wie je bent in alle liefdevolle diversiteit. Volg je hart en je seksuele oriëntatie en heb lief dat het een lieve lust is. Laat de boel maar waaien, net als in de natuur. En laat anderen met lust met rust. De lente komt vanzelf, daar kan geen oordeel tegen op. Amen.

Ate O. Vegter, zondag 14 maart 2021

Weet je nog? Niets is onbetrouwbaarder dan ons geheugen:
www.atevegter.wordpress.com/98

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s