2100 Elsa Birgitta Bekman

Soms word je verrast. Ik ben even bij vrienden. Het is gezellig en het eten is lekker (pizza van Garibaldi’s, die is echt superlekker). De muziek is prachtig en we praten over onze gezamenlijke vrienden die met een groot nieuw project bezig zijn in Friesland, toch de op een na mooiste provincie van Nederland en het zit allemaal mee, zodat het bijna niet tegen kan zitten, terwijl dat uiteindelijk toch gebeurt, maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen.

Het hoogtepunt van de avond is dat ik een cadeautje krijg van de gastheer. Cadeautjes zijn altijd leuk, maar dit is extra leuk, omdat ik zo van muziek hou en het cadeautje is een plaat, een elpee. Waar vind je dat nog? Alles staat immers op Spotify en waarom zou je nog een elpee… Juist daarom ben ik aangenaam verrast, want ik ben een vinyl liefhebber en nu heb ik een echte plaat in mijn handen. Ik ben er helemaal verguld mee en wil hem thuis gelijk opzetten. Hé, waar is die elpee? Ik ben hem straal vergeten! De volgende morgen ga ik terug om de plaat op te halen en het is opnieuw gezellig en de koffie is weer lekker en thuisgekomen zet ik de plaat op.

Het is de elpee Once in my life van Elsa Birgitta Bekman. Prachtige muziek mag ik wel zeggen en ze heeft een hele fijne stem, die Elsa Birgitta. Alle liedjes, ik bedoel alle songs zijn door haar zelf geschreven en ik ben ontroerd door haar eenvoudige, maar o zo doeltreffende teksten. I want a man who loves me as I am, Why do you love me, We were made for rainy days, allemaal even mooi. Echt muziek om naar te luisteren en mee te lezen.

Hé, wat is dat? Waar zijn de songteksten? Mis ik wat of zitten ze er niet bij? Niet op de achterkant, niet op de binnenhoes. Geen teksten, terwijl de helft van de muziek gaat over de tekst. Nou ja, dat is wel jammer maar het is toch een prachtige plaat en als je hem graag zou willen hebben dan kun je hem via mij wel bestellen, dat is geen probleem, dat doe ik graag. Het is mooie muziek om bij weg te zwijmelen en de tekst zou dan toch maar uit je handen vallen.

Ate O. Vegter, 16 maart 2021

Nog een stukje lezen? Wat is een cent?
www.atevegter.wordpress.com/100

 

 

2 Comments

  1. Nou, ik heb naar 5 van Elsa Birgitta Bekman’s songs geluisterd, EN haar video’s bewondert.
    De songs zijn allemaal anders, mooi en intrigerend vind ik. Ze heeft ook een hele fraaie en boeiende stem. Wel een aanwinst – een LP van haar – gefeliciteerd!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s