2101 Ga stemmen!

Vandaag is de dag. Vandaag is de dag waarop je uit je tent gelokt wordt naar het stemhokje. Corona of niet, we moeten er met elkaar uitkomen welke kant dit land opgaat. Dat is ingewikkeld genoeg, want we zijn niet met z’n drieën waarbij de meerderheid beslist, maar we zijn met 13 miljoen stemgerechtigden, waarbij minderheden samen een meerderheid proberen te vormen met allerlei compromissen tot gevolg. Je zult het vanavond zien, wanneer de onderhandelingen beginnen.

Vandaag mogen de partijen nog hun echte, oprechte standpunten gebruiken om iedereen te verleiden een stem op hem of haar uit te brengen. Wees niet teleurgesteld, wanneer dat morgen anders is. Zo zit politiek in elkaar. Ik heb nog niet gestemd, maar ik ga zeker stemmen. Of zal ik thuisblijven? Ik zweef nog wel een beetje, dat is zo lekker. Zweven is op links ook niet zo moeilijk, want er zijn daar veel partijen die moeite hebben met samenwerken en niet goed opgewassen zijn tegen de partijen op rechts, die niet alleen groter zijn maar ook gemakkelijker hun principes aan de kant gooien om te kunnen samenwerken.

Vandaag kun je daar een eind aan maken. Je moet blijven geloven in sprookjes en goede bedoelingen, zeker in de politiek. Niemand kent immers het grote verhaal, als dat er al zou zijn. Iedereen denkt de waarheid in pacht te hebben. Dat is onzin. Dat is het spel. Speel mee en ga stemmen. De meeste mensen zullen eerst de krant lezen en daarna gaan stemmen, dus nog wat aanmoediging kan geen kwaad. Heb je al gestemd, dan kan ik er ook niks meer aan doen. Dan moet je de komende jaren leven met de partij waarop je gestemd hebt. Dat is niet altijd gemakkelijk en daarom is het ook zo aantrekkelijk om niet te stemmen en vanaf de wal kritiek te hebben op de koers. Maar thuisblijven is voor watjes. De echte, onverschrokken burger vat moed, trekt haar jas aan en stemt, ook al weet ze dat het een verloren zaak is.

Ate O. Vegter, 17 maart 2021 (Gefeliciteerd Bram!)

Bijna niemand klikt op de link voor het volgende stukje:
www.atevegter.wordpress.com/101

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s