2102 Een nieuwe tijd!

Wat een glorieuze overwinning! Sigrid Kaag danst op de tafel van de fractiekamer en ze zal de komende tijd nog meer van haar talenten delen. Was haar campagne niet fantastisch?! Haar stijlvolle aanpak was een verademing. Zoals ze weerwoord gaf aan de andere partijen en met name met Geert Wilders als een kleine jongen de vloer aanveegde. Zijn ragebolletje had nog nooit zoiets meegemaakt. Ook Rutte verraste met een behoorlijke en historische winst, want de regerend VVD-leider wint voor de vierde keer op rij als grootste partij en maakt nu kans de langst regerende premier van Nederland te worden.

Op links worden de wonden gelikt. Niemand had zulke grote verliezen voor zowel Groen Links al SP voorspelt en de PvdA zou toch ook gaan herstellen onder onze lieve Lilianne Ploumen? Marijnissen vond ik wel sterk in de campagne, maar ook dat betaalde zich niet uit en bij Klaver kon je van tevoren al zien dat de glans eraf was. Waar was de flair van de jonge hond van vier jaar geleden? Nu leek hij meer een bouvier die het erf bewaakte.

Maar het belangrijkste euvel van links is dat ze te principieel zijn en hun onderlinge verschillen niet willen opgeven. Wanneer ze nu als de sodemieter met z’n tweeën of met z’n drieën gaan samenwerken kunnen ze weer echt een machtsfactor worden. Alle stemmen van toen SP en Groen Links nog niet bestonden zijn dan weer bij elkaar. Hun tijd is voorbij. De plannen liggen er al voor Groen Links en de Partij van de Arbeid, maar ook de SP moet aansluiten. De kiezer zal dat zeker belonen. Met hun principes vergooien ze de macht. Dat is het grootste misverstand op links. Ik kan niet wachten tot ze als één mens opstaan en we eindelijk kunnen stemmen op Groot Links.

De vraag blijft nu wie gaat aansluiten bij de winnaars VVD en D66. Ik gok toch op het CDA. Helaas zal verder niemand z’n handen durven branden. Gelukkig kunnen ze nu wel zonder de CU regeren, zodat ze eindelijk fatsoenlijke besluiten kunnen nemen over abortus, euthanasie en andere belangrijke ethische kwesties, die nu steeds door achterhaalde christelijke principes naar het jaar nul gezet worden. De kamer is wel rechtser geworden maar het kabinet maakt een duidelijke voorwaartse beweging naar links. Daar gaan we nog veel plezier van hebben.

Ter aanvulling: nu ze met zijn drieën geen meerderheid lijken te krijgen hoop ik dat Volt meedoet. Dat zou recht doen aan de tijdgeest. Twee linkse partijen ipv CDA mag ook maar die zie ik nog geen verantwoordelijkheid nemen, helaas.

Ate O. Vegter, 18 maart 2021

Dit is mijn spannendste verhaal ooit:

www.atevegter.wordpress.com/102

2 Comments

  1. Als Volt stemmer twijfel ik of ze mee moeten doen. Misschien is het beter om het politieke handwerk eerst onder de knie te krijgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s