2111 Negatief

Zondag is Piep getest op corona. Maandag kregen we de uitslag. Ze is negatief, een negatief testresultaat is het beste wat je deze dagen kan overkomen. Een klasgenootje van Piep was vorige week positief getest en toen moest de hele klas in quarantaine. Grote consternatie, want wat moet je precies doen als een van de gezinsleden in quarantaine gaat? Zo dichtbij kwam corona nog nooit. We zijn zelf wel eens eerder getest, maar nu onze dochter van twaalf, dat is andere koek, dat raakt ons dieper. Moeten wij nu ook in quarantaine? Gelukkig zijn er altijd goede zielen die dat allemaal precies uitzoeken. In de groepsapp van de ouders van groep 8 struikelen de berichten over elkaar heen.

De kinderen moeten thuisblijven, maar voor de ouders geldt dat niet. Wel moeten we nu afstand van haar houden. Dat is moeilijk, juist omdat we van haar houden. De weg naar de teststraat in Purmerend is lang, maar ze draagt haar lot moedig. We hoeven niet lang te wachten en de test zelf is zo voorbij. Wel niest ze drie keer heel hoog op het moment dat ik de teststraat weer uitrijd, maar ze vindt het allemaal meevallen. Dan begint het wachten. In de loop van de maandagochtend druppelen de eerste negatieve resultaten binnen en we krijgen een nummer om te bellen. Ook Piep is gelukkig negatief en tot nu toe alle kinderen, wat betekent dat ze weer gewoon naar school kunnen.

Ik geloof niet dat er ooit een generatie kinderen is geweest die zo blij was dat ze gewoon naar school konden. Ze zijn helemaal klaar met digitale lessen, Chromebooks, teams, meet, classroom, weektaak en ander digitaal onderwijs. Ze willen het liefst gewoon naar school en werken aan de laatste toetsen voor ze van school af gaan en aan de musical die dat allemaal feestelijk moet bezegelen. Dat is het wonder van deze tijd, dat het gewone leven zo ver weg is geraakt en ons zo dierbaar is geworden. Waar is de weg terug naar normaal?

Ate O. Vegter, 25 maart 2021

Aan de drank:
www.atevegter.wordpress.com/111

2 Comments

  1. Als alles weer normaal is gaan kinderen waarschijnlijk ook gewoon weer, zoals normaal gesproken, weer balen van die school, de leraren en het vele huiswerk. En ook dat is gelukkig normaal.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s