2115 Opgewekt wakker

Het is lente en de zomertijd is nu echt begonnen. Ik zou het wel jammer vinden als ze het afschaffen, want ik heb er elk jaar twee keer plezier van. Gelukkig ligt de beslissing bij het verenigde Europa en zullen de meningen nog lang verdeeld blijven. Misschien moeten we een paar verkenners aanstellen om het probleem in kaart te brengen, o nee, laten we dat maar niet doen.

Zaterdagavond heb ik de wekker van half acht naar half tien verzet, dat is eigenlijk half negen en dat vind ik op zondag een mooiere tijd dan half zeven, wat het geweest zou zijn wanneer ik hem op half acht had laten staan. En het werkte heel goed, want ik werd op tien over half negen wakker, wat eigenlijk tien over half acht was en ik heb de hele wekker dus niet gehoord.

Ik heb tegenwoordig een Apple Watch waarop mijn wekker staat ingesteld en die vraagt tijdens het koffiezetten keurig: Kennelijk ben je al wakker, wil je de wekker uitzetten? Allemaal nog voor de wekker om half tien zal aflopen wat eigenlijk half negen is. De wekker gaat af op het horloge en op mijn iPhone, die beneden op de oplader ligt en ik kan alles in een keer uitschakelen. Je kan met een Apple Watch ook je slaaptijd instellen. Ik heb het een beetje fatsoenlijk gehouden en slaap van middernacht tot half acht. Dat betekent dat het horloge vanaf kwart over elf geen berichten meer doorgeeft, want dan moet ik ontspannen en vanaf twaalf uur licht hij ook niet meer op als ik er op kijk, want dan moet ik slapen. Alleen als ik er op tik geeft hij de tijd aan in de nachtmodus. Om half acht word ik dan op subtiele wijze gewekt. Ik slaap nu veel regelmatiger, al ben ik meestal voor de wekker wakker en ga ik slapen na mijn slaaptijd. Meestal duik ik er om half een in en ben ik rond zeven uur wakker.

Eigenlijk heb ik dus helemaal geen wekker nodig. Ik heb er wel een naast mijn bed staan van de Blokker, maar die gebruik ik nooit. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik het vroeger op de Mulo een crime vond om om half negen op school te zijn, maar die tijd is gelukkig voorbij. Ik slaap nu gemiddeld zes uur per dag en wordt altijd opgewekt wakker. Dat laatste heeft ook met de prednison te maken. Daar had ik veel eerder mee moeten beginnen, want ik heb vóór die kankermedicijnen nog nooit zo’n zonnige kijk op het leven gehad. Fijne week! Geniet van het leven. Het duurt misschien nog maar even. Je weet het niet.

Ate O. Vegter, 29 maart 2021

De oer-caravan:
www.atevegter.wordpress.com/115

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s