2125 Nieuwe glazen en tantra

We hebben nieuwe wijnglazen gekocht. We hebben nieuwe wijnglazen en die mogen niet in de vaatwasser. We hebben nieuwe wijnglazen en die moeten met de grootst mogelijke voorzichtigheid worden afgedroogd. En daarna kun je ze poleren, weet ik nog uit de tantrakeuken, dat is door opwrijven doen glanzen.

Maar laat ik bij het begin beginnen. Het is nu alweer meer dan een jaar geleden dat we bij de Deen meededen aan een van de vele zegeltjesacties. We doen bijna altijd mee, maar leveren niet altijd de volgespaarde boekjes in. Wel hebben we een paar keer via de Deen bij de Posthoorn met Michelin-ster gegeten op vertoon van zo’n armeluisboekje. Het was heerlijk, maar je kunt ook sparen voor iets normaals. Zo hebben wij ook ons bestek bij elkaar geboodschapt en ik dacht ook de pannen en schoonmaakspullen en nu dus de wijnglazen.

Ze zijn wel allemachtig groot en het is niet alleen dat ze vaal en mat worden van de vaatwasser, ze passen er ook niet lekker in. Dat soort glazen dus, waarvan er vier uit een fles gaan. Waar doe je het allemaal voor, vraag ik mij wel eens af, maar de vraag stellen is haar beantwoorden. Ik zei dat ooit eens tegen mijn havoleraar, maar die stelde dat toch niet op prijs.

Nu staan de glazen prachtig in de kast en omdat je ze met de hand afdroogt en poleert geeft dat rust en ontspanning. Omdat je er even mee bezig bent, valt je leven als het ware stil. Daarom moest ik ook aan de tantraweken denken, waar we heel veel van dat soort vertragende activiteiten deden en waar ik dan weer helemaal mezelf en schoon en in balans van terugkwam. Is echt een aanrader voor als je even niet weet wat te doen of zoekt naar meer invulling van wat dan ook. Krijg je geen spijt van. Is mooi. En goed voor jezelf. Ik zou zo weer meedoen, maar ja, het dagelijks leven, hè.

Ate O. Vegter, 6 april 2021

https://horecanederland.tv/episode/waarom-moet-je-poleren/

https://centrumvoortantra.nl

De trein der traagheid:
www.atevegter.wordpress.com/125

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s