2126 Vinyl

Als je nog weet dat popmuziek oorspronkelijk beatmuziek heette en als je daarmee bent opgegroeid dan vind je het vast ook vervelend dat Arrow Classic Rock niet in de auto op de FM te ontvangen is, tenminste niet met een gewone radio. Het leuke van dit station is dat ze bijna altijd nummers draaien die je kent van vroeger zoals nu 25 or 6 to 4 van Chicago. Als je dit nummer kent dan begrijp je wat ik bedoel.

Afijn, zo erg is het ook weer niet want wij mogen in de auto toch alleen maar naar Radio 538 luisteren sinds Piep het bewind over de autoradio heeft overgenomen. Dat is tussen haakjes wel het zure van onze generatie: toen wij jong waren moesten we doen wat onze ouders wilden en nu we zelf ouder zijn geworden, doen we wat onze kinderen willen. Gefeliciteerd als je het beter voor elkaar hebt.

Terug naar de popmuziek voor oudere jongeren. Thuis kun je via Sonos naar je eigen artiesten luisteren met de code radio erachter. Dan krijg je een gezellige mix van muziek die je aanspreekt totdat het je verveelt. Ik heb via een Facebookpagina van Golden Earring ontdekt dat je heel veel oude muziek – grappig dat mijn moderne muziek nu oude muziek geworden is – nog op vinyl verkrijgbaar is via de website www.artrock.nl. Voor oudere hippies is het de moeite waard om even een kijkje te nemen. Ze hebben ook een museum waar ze met hun uitgebreide collectie steeds een mooie, nieuwe tentoonstelling maken, ik dacht in Rotterdam. Nu even niet bezoekbaar, maar straks weer echt de moeite waard.

Maar wat zeg ik? Je moet natuurlijk niet naar zo’n stomme webshop gaan maar veel liever lokaal kopen. Ga bijvoorbeeld naar Labmusic Record Store in de Kerkstraat, of ga naar je lokale platenhandelaar, als je die nog hebt. Dat is voor iedereen beter. Doe normaal. Koop lokaal.

Ate O. Vegter, 7 april 2021

https://www.facebook.com/labmusic.recordstore

Een goed rapport:
www.atevegter.wordpress.com/126

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s