2129 Meer zelfmoord

De jeugdzorg staat het water aan de lippen. De jeugdzorg staat het water aan de lippen en het gaat om geld. De jeugdzorg staat het water aan de lippen en iedereen wijst naar elkaar. Niemand staat op en neemt verantwoordelijkheid. En straks de vermoorde onschuld spelen wanneer het water de jeugdzorg over de lippen loopt en de drenkeling kan worden begraven.

Wat is er aan de hand? De jeugdzorg – nee – laat ik beginnen met te zeggen dat ik er geen verstand van heb, dat ik niet precies weet hoe het in elkaar zit en dat ik heel goed dingen kan zeggen die nergens op slaan, juist omdat ik niet het naadje van de kous weet. Maar ik hoor en zie wel eens wat en dat zijn alarmerende berichten.

De jeugdzorg valt geloof ik onder de gemeente en dat is om te beginnen al een punt van zorg omdat de zorgbehoefte soms toeneemt terwijl daar geen geld voor is. Dat is onder normale omstandigheden al schrijnend, vervelend om te lezen en zo, maar letterlijk fataal voor degene die het betreft. En de jeugd die het betreft is niet in staat goed voor zichzelf op te komen of het Malieveld te bezetten. Ik noem maar wat, want dat helpt natuurlijk ook niet en ze hebben ook geen tractoren.

Nu corona de wereld in haar greep heeft stapelen de problemen zich nog verder op. Nog meer kinderen en jongeren raken in de problemen en de wachtlijsten worden steeds langer. Dat betekent dat iemand die acute zorg nodig heeft soms een half jaar of langer moet wachten. Iedereen begrijpt dat dat in voorkomende gevallen verkeerd kan aflopen en het is dan ook meer dan schrijnend dat aan het eind van dergelijke berichtgeving het zelfmoordpreventienummer 0800-0113 in beeld komt, net als hier. Gemeente en rijk, sla de handen in elkaar en doe er iets aan. Het rijk heeft diepe zakken voor slachtoffers van corona. Hier staan ze, vlak voor je neus. Kijk niet weg.

Ate Vegter, 10 april 2021

Klik op de link voor nog een stukje:
www.atevegter.wordpress.com/129

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s