2132 Winkelen

We besteden een groot deel van onze tijd aan wachten. Wachten op de bus, wachten op een grote prijs in de Staatsloterij, wachten op de Messias, wachten tot de terrassen weer open gaan en de winkels en de kroegen en de bibliotheken en de musea en de boot weer in het water kan. Wachten tot je een ons weegt en intussen alleen maar aankomen.

Zaterdag zijn we voor het eerst sinds lange tijd weer wezen winkelen in Amsterdam. We hadden drie afspraken, bij Søstene Grene, Zara en Uniqlo. Vroeger ging ik gewoon naar C&A en Tip de Bruin, waar ik mijn zwarte pakken kocht, maar tegenwoordig gaan we mee met de moderniteit van groen en verantwoord, al weet je dat nooit helemaal zeker en zijn de opvattingen tot in het oneindige verdeeld.

Lief en Piep gaan met de bus en ik zal ze later ophalen, maar halverwege belt Lief of ik iets eerder kan komen en zo scheur ik rond het middaguur de stad in naar de Bijenkorf parkeergarage, waar ik tien jaar vlak achter heb gewoond. Er is inmiddels veel veranderd kan ik wel zien, maar de grote structuren zijn nog hetzelfde. Ze zijn al bij Søstene Grene geweest en we gaan nu naar Zara. Ik heb geen private shopping afspraak, maar ik mag wel even van de wc gebruik maken en dan ben je toch ook binnen. We hebben leuke kleren voor Lief gekocht, maar dat fleurige jasje voor mijzelf heb ik toch maar laten hangen. Ik durf het niet te dragen en heb ook kleren genoeg.

Bij Uniqlo mag ik helemaal niet naar binnen, dus de dames gaan zich even alleen uitleven terwijl ik nog wat door mijn favoriete stad slenter. Jammer dat ik niet even door de Bijenkorf kan doorsteken, want dat is altijd een van mijn favoriete stukjes, over de parterre langs de parfums, de schoenen en de horloges, misschien snel even de roltrap op naar de boeken, maar goed, het is niet anders. Ik loop over het voor een zaterdagmiddag onbegrijpelijk verlaten Damrak, maar ik begrijp het wel. Het regent zacht en de tulpen staan er fraai en troosteloos bij, zoals het hoort in een lege stad. In de auto verzacht ik het wachten met Moments in Love van The Art of Noise.

Ate O. Vegter, 12 april 2021

Pieps Halloween:
www.atevegter.wordpress.com/132

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s