2136 Versoepelen?

Als je de horeca murw wilt hebben, dan is het demissionaire kabinet goed bezig. Wel versoepelen, toch maar niet, 21 april, 28 april, misschien toch nog een dagje eerder. Wie kan een bedrijf runnen met zo’n beleid? Het water dat de horeca aan de lippen staat, kabbelt er rustig overheen. Menig restaurant van naam is al in de golven verdwenen.

Je begrijpt het wel. De ziekenhuisbedden liggen vol en de reguliere zorg moet steeds langer wachten. Het einde is nog niet in zicht, zeker niet als er dan ook nog zo geklungeld wordt met de vaccins. Het is fascinerend hoe ook hier de twijfel regeert. Het AZ-vaccin verbieden onder de 60? Dat heeft ook effect op de ouderen. Waarom worden wij wel gevaccineerd met AZ? Zijn we al afgeschreven? Je hoort het de magere stemmetjes kraaien. Het lijkt volgens de trombose-artsen beter om ook jongeren met het AZ-vaccin te blijven vaccineren. Volle kracht vooruit met alle middelen die je hebt. Misschien dat AZ dan nog de tweede plaats weet te halen in de eredivisie.

Overigens is het woord versoepelen niet goed. Het roept de verkeerde beelden op, alsof de mensen thuis zitten te wachten tot ze weer naar buiten mogen. Nee, ze zijn nu juist overal, in de parken en op de pleinen, op de bankjes en langs de waterkant. En ze nemen eten en drinken mee. De boa’s hebben er hun handen vol aan. 

Beter is het om niet te spreken van versoepelen, maar van structureren van het openbare-ruimtegedrag. Je kan beter op een terras zitten waar de anderhalve meter goed geregeld is, dan met z’n allen in een park rondhangen, zo zeggen de grote burgemeesters. Het roemruchte r-getal zal dalen zodra de terrassen opengaan, want het virus kan zich dan minder gemakkelijk verspreiden. Waarom is er niemand bij het RIVM die dat soort dingen een beetje uitzoekt? O, wat kan ik toch verlangen naar Johnny Lion met zijn liedje over Sofietje met haar rietje op een Amsterdams terras.

Ate O. Vegter, 15 april 2021

Klik op de link voor meer weerstand:
www.atevegter.wordpress.com/136

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s