2137 Twee poezen of meer?

Elke morgen schrijf ik mijzelf wakker. Ik zet koffie en ga zitten op de rode stoel in de werkkamer. Rood inspireert. Ik open mijn laptop en Word. Een lege bladzij vraagt om een goed begin. De eerste regels komen als vanzelf en als het begin er een keer staat dan is er geen houden meer aan.

Ik laat de wereld voor wat zij is en kijk rond in mijn hoofd wat er speelt. Het grappige is dat dat elke dag anders is. Soms ligt er alleen een zinnetje te spelen in het gras en soms hangt het hele verhaal al aan de waslijn. Het gebeurt ook dat ik ’s morgens wakker wordt en als de sodemieter mijn bed uit moet omdat het hele verhaal al begint te lopen zonder dat ik achter een toetsenbord zit.

Vandaag gaat het gelukkig wat rustiger. De katten zijn vanmorgen al vroeg de deur uit, ze kunnen meestal zelfstandig naar buiten. Soms doe ik de keukendeur dicht, waardoor ze er niet uit kunnen, maar meestal zijn ze vrij om te gaan waar ze willen. Wanneer ik naar beneden kom staan ze dan met vragende ogen bij hun bakjes. Op andere dagen maken ze me om zes uur al wakker. Lilly springt op bed en begint kopjes te geven aan mijn hand, Tommy gaat meestal voor het bed zitten en begint dan zo zacht mogelijk te miauwen. Hij wil alleen mij wakker maken, verder niemand, zo lief is Tommy.

Het interessante van twee poezen is, is dat ze zo verschillend zijn. Crosby, Stills, Nash en Young weten dat ook. Luister maar naar hun liedje Our House op de elpee Déjà Vu, waarin Graham Nash een romantische huiselijke situatie beschrijft met “two cats in the yard. Life used to be so hard. Now everything is easy ‘cause of you.” In die fase zitten wij ook.

O, kon ik maar altijd over poezen schrijven. Dan zou ik jullie vertellen dat Lilly een paar weken geleden gedekt is door een vriendelijke buurpoes, die hier nu elke avond rondhangt en als hij de kans krijgt ook uit de bakjes voornoemd gaat eten. Met vier weken kan de dierenarts voelen of Lilly zwanger is, dat is volgende week.

Ate O. Vegter, 16 april 2021

Klik op de link:
www.atevegter.wordpress.com/137

2 Comments

    1. Ja zij wil het heel graag. Mij lijkt het ook leuk. Toen net in Amsterdam woonde kreeg mijn poes Pluis zes jongen! Vernoemd naar mijn idolen Micky Stevie David Humphrey Woody en Elvis.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s