2145 Natte voeten

De hele zwarte vloer van de wc op de eerste verdieping stond blank. De tegels waren losgekomen van hun verankering en sopten in hun bedding. Het was allemaal zo langzaam gegaan, zo ongemerkt traag, dat we het niet in de gaten hadden voordat de naden volliepen. We depten het droog, zoals we dat wel vaker hadden gedaan, maar het bleef terugkomen. Argeloos gingen we op zoek naar het lek, want bij lekkage moet er een lek zijn, anders lekt het niet en blijft het droog. We braken wat tegels weg en maakte alles droger dan droog. Nu konden we zien waar het vandaan kwam. Het kwam uit de muur, daar waar de muur op de grond staat kabbelde steeds een vers beekje naar buiten.

Nu was het tijd om de loodgieter te bellen die aanraadde de verzekering te bellen die besloot om een lekdetectiebedrijf te bellen dat een paar weken (!) later geen lek kon vinden maar wel een rekening van 400 euro stuurde. Weer de verzekering gebeld die een second opinion lekdetector stuurde, die direct de vinger op de zere plek legde. De sanibroyeur lekte en moest vervangen worden. Nu zou de verzekering een reparateur sturen, maar ook dat duurde maar voort. Zorg alsjeblieft dat er nooit wat aan de hand is want voor je het weet kom je in eindeloze drama’s terecht. Dit is nog maar het begin.

Ik belde na een tijdje opnieuw met de verzekering, je wil niet gelijk een reputatie als klagende klant opbouwen maar het bleek dat de boodschap naar het reparerende bedrijf niet was overgekomen en nu zou er toch snel iemand komen. Een paar dagen later belde Michael om een afspraak te maken. Hij kwam hier gisteren voor het eerst en ging gelijk aan de slag. Wij brachten hem koffie en cola en hij putte zich uit in vriendelijkheden met zijn twinkelende ogen. Mijn moeder zou dol op hem zijn geweest. Ik had al heel lang niet zo’n vriendelijk iemand gezien, maar ik zie bijna niemand, dus dat zegt niks. Hij is nu halverwege en zal vandaag zijn karwei afmaken en dan kunnen wij de wc weer gebruiken waarvoor zij bedoeld is. Luctor et Emergo.

Ate O. Vegter, 23 april 2021

Klik! Storm!

www.atevegter.wordpress.com/145

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s