2146 Sportscholen

Er zijn mooie sportscholen in Waterland, maar ze blijven nog allemaal dicht. Wel mogen onder beperkende omstandigheden de terrassen weer open. We mogen weer lekker een biertje drinken, of wijn. En het is ook fijn dat de winkels straks weer open zijn. Zonder afspraak naar de Nimo en de Hema, lekker snuffelen bij de Noppes, hebben ze nog leuke boeken?

Het duurt niet lang meer voor we die stappen kunnen zetten. Iedereen is er ook echt wel aan toe, ook al neemt het demissionaire kabinet dan wel risico, omdat er net genoeg veranderd is, volgens Rutte. Je begrijpt het soms niet helemaal wat ze zeggen, maar goed, laten we niet te veel vragen stellen en ervan profiteren.

Maar één vraag brandt mij toch op de lippen: Waarom zijn de sportscholen niet meegenomen in deze eerste stap? Waarom telt gezondheid kennelijk minder zwaar dan plezier, ook al laten ze je wat anders geloven? Waarom is samen een biertje drinken, of wijn, belangrijker dan samen sporten? Ook in de sportscholen kun je de anderhalve meter gemakkelijk handhaven en ook hier kunnen beperkende regels reguleren.

Waarom regelt dit kabinet van demissionaire dronkenmannen alleen iets voor de drinkers en niet voor de sporters? Zijn ze vergeten dat ze de volksgezondheid hoog in het vaandel hebben staan? Hebben ze daar geen actieve herinneringen meer aan? Het is schokkend om te horen hoe ze de oppositie de mond willen snoeren, rustig houden en vooral niet adequaat willen informeren. Als we iedereen naar huis sturen die daar geen vragen over kan beantwoorden, wie blijft er dan nog over? Eerst stond er maar één olifant in de kamer, maar nu is het een hele dierentuin. Hoe kunnen we ooit met deze lieden een coalitie smeden die gebaseerd is op nieuwe politiek, met een grotere rol voor de Tweede Kamer als tegenmacht? Zijn ze vergeten dat de Tweede Kamer de hoogste macht is, dat die het volk vertegenwoordigt? Ik begrijp nu ook dat de sportscholen nog niet open mogen. Sporten is immers goed voor het geheugen. Daaraan hebben zij een broertje dood.

Ate O. Vegter, 24 april 2021

KliK! (voor een van mijn oudste verhalen):

www.atevegter.wordpress.com/146

 

2 Comments

  1. Door alle gebeurtenissen ben ik mijn vertrouwen in de overheid toch wel ietwat kwijt geraakt. Van het vaccinatiebeleid snap ik al lange tijd helemaal niets meer. Ik heb lang gedacht dat onze democratie een echte goede democratie is, maar zelfs daaraan begin ik te twijfelen. Wat mij betreft wordt de termijn van een premier op max. 2 termijnen gesteld. Daarna treedt gemakzucht in, zo van ‘ik heb alles al gezien en weet het wel’. De Tweede Kamer functioneert ook niet meer zoals het hoort, dankzij de regeerakkoorden. Kaag en Hoekstra hebben inmiddels voor mij ook afgedaan.
    Wat mij betreft mogen heel veel politici van de oude stempel verdwijnen. Het wordt tijd voor een interne revolutie, jonge mensen met nieuwe werkwijzen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s