2151 Lekker soepel

En dan mag woensdag de vlag alweer uit! Wat zijn we blij dat de eerste echte versoepelingen van kracht worden. Wat fijn dat ook in Waterland de terrassen weer open gaan. Gaan we gelijk een biertje drinken om twaalf uur of is dat toch wat te vroeg? Zullen we dan gaan lunchen aan de haven? Zit het daar niet al helemaal vol? Dat zou zo maar kunnen en dan zit je daar eindeloos lang te wachten. Nee, ik ben meer iemand die er dan liever even langsloopt om te kijken hoe andere mensen genieten en lijden.

Wel fijn dat het thuisbezoek is opgeschaald naar twee personen. Nu kunnen we tenminste weer samen bij onze vrienden op bezoek. Ik was er wel een beetje klaar mee om daar steeds maar in m’n eentje heen te gaan. Je gaat dan ook al gauw te veel drinken en dan vergeet je zomaar de avondklok.

Overigens, die avondklok is vooral afgeschaft voor de jeugd, heb ik het idee. Toen de avondklok nog om negen uur was, ging ik wel eens even kijken of er toch niet iemand stiekem op straat was, maar je zag zelfs geen inbreker. De straat lag er koud en verlaten bij. En tien uur is voor mij echt te laat. Dan zit ik al bij Nieuwsuur te kijken naar de oplopende coronacijfers.

Misschien is al te soepel toch geen goed idee, maar dat de winkels weer opengaan vind ik wel prettig. Die heb ik misschien nog wel het meeste gemist. We gaan altijd graag even snuffelen bij de Nimo en de Noppes en de Hema en als we er dan toch zijn ook nog even naar de Action. Dan kom je altijd wel thuis met nuttige spullen die je niet nodig hebt. Aan de andere kant vond ik het eerlijk gezegd ook wel lekker rustig de laatste tijd. Gaan jullie er eerst maar eens van genieten. Ik kijk liever even de kat uit de boom.

Tja, dat dacht je. Uiteindelijk ben ik toch gewoon een biertje gaar drinken met Erwin, omdat het weer kan, omdat het zo gezellig is en omdat we wel duizend dingen hebben om over te kletsen. Fijne dag allemaal!

Ate O. Vegter, 29 april 2021

klik voor een gedichtje: www.atevegter.wordpress.com/151

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s