2155 Ergernissen

Bijna al mijn problemen zitten opgesloten in mijn laptop. Zolang ik die dicht houd is er eigenlijk niks aan de hand en zou ik een leven leiden als een koolwitje, fladderend boven het koolzaad tot de avond valt. Maar wie zou dat willen? Misschien is het iets voor een volgend leven, als na gedegen onderzoek achteraf blijkt dat dit leven voor mij inderdaad te ingewikkeld is. Ik hou te veel van het leven om het dicht te klappen, maar dat ik ook blij ben met de frustraties die zich openbaren in mijn digitale bestaan, dat is echt een overstatement. Ik zal dat uitleggen.

We waren zaterdag op zoek naar een leuke camping voor de Pinksterdagen, en zo kwam ik op advies van mijn zusje terecht bij de Stichting Vrije Recreatie, de SVR, niet te verwarren met de SRV-man – wie kent hem nog? Ik meldde mij aan als donateur, en zou een bevestiging krijgen om alles definitief te maken. Die email kwam niet. Later op de avond kreeg ik een melding van mijn andere zusje dat onze Monnickendamse dominee in het Nederlands Dagblad staat. Ik haastte mij naar die krant en meldde mij aan als lezer en zou een bevestiging – enz. Zelfde verhaal. Geen email. Niks.

Midden in de nacht schrok ik wakker en bedacht ik dat ik dit eerder had meegemaakt en dat ik toen iets veranderd heb in mijn instellingen. Die van de laptop bedoel ik, mijn eigen instelling is veel moeilijker te veranderen. Maar ik wist niet meer wat ik destijds veranderd heb. Ik heb gekeken en gezocht op alle plekken met mogelijke instellingen, maar niets schoot mijn geplaagde hoofd te binnen. Nu heb ik alles opnieuw gedaan met een ander emailadres. Het is maar een tientje en ik gun het ze graag, maar het probleem is dus niet opgelost.

Dat andere emailadres is ook een verhaal apart: eerst had ik atevegter@gmail.com, maar dat werkte opeens niet meer en nu heb ik vegterate@gmail.com, maar dat ziet eruit als mijn spiegelbeeld, terwijl ik zo van dat eerste adres hou. Niemand kan je helpen bij dit soort dingen. Nou ja, ik heb ook nog niemand gevraagd, dat moet ik er wel bij zeggen. Ik ben niet zo goed in hulp vragen, maar misschien is er hier iemand, die snapt wat er aan de hand is en die mijn leven weer wat dichter bij het leven van een koolwitje boven het koolzaad kan brengen, want die eenvoud heeft toch ook wel iets.

Ate D. Vegter, 3 mei 2021

over de dood:
www.atevegter.wordpress.com/155

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s