2158 Pfizer

Zondag heb ik mijn eerste prik gehaald. Dat kon in Purmerend, maar ik heb gekozen voor het NDSM-plein in Amsterdam-Noord, want daar kon ik een paar dagen eerder terecht. Ik moest er zijn op zondagavond om tien voor zeven, zodat ik al wist dan ik dan Studio Sport zou missen, maar omdat Ajax kampioen werd en Feyenoord een waardeloze wedstrijd speelde was dat achteraf meer een voordeel dan een bezwaar.

Mijn Lief ging mee. Zij wist goed de weg, want de locatie was vlak bij de IJ-hallen, waar zij toen het nog kon regelmatig haar slag sloeg. Er stonden ruim van de voren al richtingborden en bij het terrein zelf gaf een verkeersregelaar aan dat ik kon parkeren op het parkeerterrein en dat we bij de ingang naar binnen moesten. Ik zou elke dag wel een verkeersregelaar om mij heen willen hebben die zachtjes in mijn oor fluistert wat mij het volgende moment te doen staat. Nooit meer twijfelen, altijd op de goede weg. Een soort interne TomTom die als een trouwe personal assistant alles heeft voorbereid.

Op de priklocatie werden we wat dat betreft ruimschoots verwend. Om de vijf meter stond een begeleider die mijn papieren wilde zien en naar mijn geboortedatum vroeg, tot we bij de prikker zelf kwamen die in mijn bovenarm moest zijn, zei hij. Ik voelde er niets van. Dat vind ik dan zo jammer. Je bereid je dagenlang voor, er kan van alles gebeuren en dan zo’n deceptie. Mijn Lief had ook nog bijna geprikt kunnen worden, maar ze was nog te jong. Een mooi compliment natuurlijk en ze straalde de hele verdere avond.

We moesten nog een kwartiertje wachten om te kijken of ik zou flauwvallen, maar er ging zelfs niemand anders tegen de grond. We reden naar huis en ik voelde mij onoverwinnelijk, alsof ik van de toverdrank van Panoramix gedronken had. Dat vond ik wel een onverwacht prettige bijwerking, maar het is tegelijkertijd het grootste misverstand ooit, want ook gevaccineerden moeten zich nog aan de regels houden, of je nou kampioen wordt of niet.

Ate D. Vegter

En nog eens over mijn moeder:

www.atevegter.wordpress.com/158

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s