2159 O, o, Den Haag

We zijn in de Hofstad, bij onze neef Jorg, die woont in Kaapstad, Dubai en Den Haag, die de veiligheid op boortorens in de gaten houdt en straks kampeerbusjes gaat inbouwen. Den Haag is een prachtige stad. Ik ken het goed van al die jaren dat we er vanuit Rotterdam doorheen fietsten op weg naar Scheveningen en weer terug met het zand tussen je tenen.

Jorg woont midden in het centrum en het is een genoegen om de koets door al die smalle straatjes te sturen. Wat een leuke winkeltjes! Op de hoek van de Piet Heinstraat en de Van Galenstraat (allemaal foute zeehelden…) heb ik de grootste moeite om de dames aan boord te houden vanwege het uiterst verleidelijke kleine-winkeltjesaanbod.

Gelukkig zijn we even later op het Westeinde, waar ik gemakkelijk voor de deur kan parkeren. Wanneer ik de tarieven zie begrijp ik wel dat hier altijd plek is. We geven Jorg een namasté en laden de spullen uit. Wat een prachtig huis dat hier achter de toch eenvoudige gevels schuil gaat. Een zee van ruimte met boeken, kunst, koffie en gemakkelijke banken. Hier wil je wel wonen.

Na het huis bewonderd te hebben gaan we een betere parkeerplek zoeken voor de XC70. Echt goedkoop wordt het nooit en de helft van alle straten is afgezet met venijnige paaltjes, maar daar laat ik me er niet door afschrikken en uiteindelijk gun ik mijn Volvo aan Qpark, als ze maar een paar dagen op het bakbeest willen passen.

We lopen terug door de levendige stad en genieten van de drukte die weer op gang gekomen is. Bij een terrasje schiet ik even een café binnen voor een plasje en zo lijkt het gewone leven al aardig in de weer te zijn, maar om zes uur is het wel de hoogste tijd dus het is nu even na half zes niet meer te moeite om nog te gaan zitten.

We lopen terug naar huis en praten over van alles en nog wat. We eten Pieps favoriete avondeten sushi en vervolgens ontrolt de avond zich als vanzelfsprekend met koffie en taart (Blondie en Brownie).

Ate D. Vegter, 7 mei 2021

De geur van benzine:
www.atevegter.wordpress.com/159

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s